Refuz la şpagă

Dare de mitaUn poliţist de frontieră a refuzat mita care i-a fost oferită de un imigrant albanez.

 

Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie Timiş şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş au prins în flagrant, duminică, 7 iunie, un imigrant albanez în timp ce acesta încerca să mituiască un poliţist de frontieră. Cetăţeanul albanez încerca să-i ofere unui agent de la Moraviţa 100 de euro, pentru a-l îndupleca să treacă cu vederea problemele din documentele de călătorie, anunţă, într-un comunicat, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Flagrantul a fost organizat după ce agentul de poliţie de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa a formulat un denunţ la DGA Timiş, prin care a sesizat că, în aceeaşi zi, pe sensul de intrare în ţară, s-au prezentat patru cetăţeni albanezi. Cum la controlul documentelor de călătorie, s-a dovedit că trei dintre ei nu întruneau condiţiile de intrare în ţară, unul s-a oferit să-i cumpere bunăvoinţa. Iniţial i-a oferit agentului 200 de euro şi, ulterior, 250 de euro.

Faţă de cetăţeanul albanez a fost dispusă începerea urmăririi penale, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de dare de mită.

Print Friendly, PDF & Email