Red Bull Soapbox caută şoferi zurlii şi echipe ţăcănite

Red Bull Soapbox_NewsS-a dat startul înscrierilor la Red Bull Soapbox Race, o competiţie plină de vitezomani şi pasionaţi de maşini şi lucruri cu roţi, în general, care-şi pun imaginaţia la treabă, rescriind toate regulile raliurilor urbane. Un fel de bal mascat al curselor auto. Sau un Halloween pe roţi.

 

Red Bull Soapbox Race, care va avea loc pe 14 septembrie, în centrul Bucureştiului, este un fel de bal mascat al curselor auto, spun unii, un Halloween pe roţi, conform altora. “Noi spunem că este un Grand Prix unde şoferii amatori se urcă la volanul unor vehicule artizanale, care funcţionează pe bază de curaj, gravitaţie şi un pic de Red Bull. De fapt, cele mai importante unelte din cutia ta sunt creativitatea şi bucuria competiţiei. Şi bineînţeles, setea de viteză. Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare şi pentru şoferii experimentaţi, şi pentru amatorii care sunt în stare să deseneze şi să construiască nişte grozăvenii cu roţi şi să concureze contratimp într-o cursă la vale, căci acolo e finişul”, spune Silvia Jalea, Senior PR Executive la GMP PR.

Acest eveniment este în primul şi în ultimul rând, o cursă. Aşadar, cea mai rapidă maşină care trece finişul sigur va fi privită cu ochi buni. (De reţinut că trebuie să şi fie cineva în maşina care trece finişul.) “Totuşi, dacă termini primul, nu înseamnă că o să câştigi automat (sau manual). Viteza e plictisitoare dacă n-are un pic de personalitate. De fapt, dacă nu are multă personalitate!”, spun organizatorii Red Bull Soapbox Race.

Echipele sunt jurizate după trei criterii: viteză, creativitate şi impresie artistică. Prin urmare, piloţii trebuie să uimească cu prezenţa lor scenică, să impresioneze cu prototipul lor de soapbox şi, bineînţeles, să lase mască cu show-ul lor.

Red Bull a organizat până acum zeci de astfel de curse în toată lumea, de la prima cursă în Belgia, în anul 2000, până în Australia, din Africa de Sud până în Jamaica, iar în 2014 ajunge şi în România, pentru prima oară. De-a lungul timpului s-au perindat pe piste de la prototipuri hiperrealiste de maşini şi până la orice le trecea prin cap participanţilor.

Şi tu poţi intra în manualele de istorie pentru cum te avânţi spre finiş în maşina ta 100% originalo-artizanală, cu propulsie pe bază de gravitaţie, adică nemotorizată”, declară reprezentanţii Red Bull Soapbox Race. Care mai spun că vor fi selectate să ia startul în cursa anului maximum 70 de echipe.

Kit-ul de înscriere poate fi solicitat la adresa: www.redbull.ro/soapbox.

Print Friendly, PDF & Email