Recursul formulat Primăria Timişoara în dosarul „porţii ucigaşe”, respins

Curtea de Apel Timişoara a respins definitiv recursul formulat Primăria Timişoara împotriva sentinţei civile a Tribunalului Timiş, în dosarul cunoscut sub numele „Poarta ucigaşă”, care în timpul furtunii din 2017, s-a prăbuşit peste un tânăr de 24 de ani iar acesta şi-a pierdut viaţa, anunţă Agerpres.

 

Curtea de Apel Timişoara respinge recursul formulat de recurenţii – reclamanţi Municipiul Timişoara reprezentat prin primar, primarul municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara împotriva sentinţei civile nr. 872/21 mai 2018, pronunţată de Tribunalul Timiş (…), în contradictoriu cu intimatul – pârât Inspectoratul de Stat în Construcţii. (…) Definitivă”, transmite Curtea de Apel Timişoara.

Primăria Timiş a contestat procesele-verbale întocmite de inspectorii Inspectoratului de Stat în Construcţii, care au constatat că lucrările la poarta de intrare în oraş, de pe Calea Lugojului, care, în timpul unei furtuni din septembrie 2017, s-a prăbuşit, au fost executate fără respectarea prevederile legale.

Magistraţii Secţiei Civile a Tribunalului Timiş arătau că prin procesul încheiat de Inspectoratul de Stat în Construcţii s-a constatat emiterea cu nerespectarea prevederilor legale, în baza unei documentaţii incomplete, a autorizaţiei de construire, emisă pentru lucrări de amenajare a spaţiilor publice – intervenţii în regim de urgenţă privind modernizare poartă de intrare în municipiul Timişoara. „S-a reţinut de către organul de control că autorizaţia a fost emisă în baza unei documentaţii incomplete, elaborată în neconcordanţă cu prevederile certificatului de urbanism (…), ale conţinutului-cadru al documentaţiei tehnice – pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care nu conţine avizele şi acordurile legale necesare şi nu este verificată potrivit legii”, se mai arăta în sentinţa Tribunalului.

La solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcţii, în octombrie 2017, a fost realizată o expertiză tehnică în cazul prăbuşirii porţii de intrare în oraş, care arăta că nu s-au luat măsurile de siguranţă necesare.

Opt persoane sunt urmărite penal pentru ucidere din culpă într-un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara vizând prăbuşirea porţii de la intrarea în Timişoara, în furtuna din septembrie 2017, soldată cu moartea unui student la Facultatea de Stomatologie din Timişoara. În ianuarie 2018, şi primarul Nicolae Robu, şi viceprimarul Dan Diaconu au fost audiaţi la Poliţia Timiş, ca martori.

Print Friendly, PDF & Email