Un elev timişorean a primit Certificatul pentru cea mai bună prezentare la secţiunea Fizică pe anul 2015, în cadrul Conferinței Internaționale a Tinerilor Cercetători, desfășurată la Izmir, în Turcia.
Gabriel Băban, elev în clasa a XII-a la Colegiul „Constantin Diaconovici Loga”, din Timișoara, a reprezentat recent România în cadrul celei de-a XXII-a Conferinţe Internaţionale a Tinerilor Cercetători (International Conference of Young Scientists), desfășurată la Izmir, în Turcia. Lui Gabriel Băban i-a fost decernat Certificatul pentru cea mai bună prezentare la secţiunea Fizică pe anul 2015, anunță, într-un comunicat remis redacţiei, reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiș.
Manifestarea științifică internațională s-a desfășurat în perioada 19 – 25 aprilie, lotul României fiind alcătuit din șapte elevi, selectați de către reprezentanții International Conference of Young Scientists pentru România. Secţiunile conferinței vizează disciplinele Fizică, Matematică, Informatică, Ecologie şi Biologie, evenimentul științific, adresat exclusiv elevilor, fiind organizat după toate normele și rigorile unei manifestări științifice internaționale.
„Lucrările trimise sunt supuse acelorași proceduri de recenzare științifică externă și, nu de puține ori, metodele și abordările oferite de elevi sunt extrem de interesante și chiar oferă o nouă viziune asupra unor probleme care păreau rezolvate de multă vreme”, spun oficialii ISJ Timiș.
Gabriel Băban s-a prezentat în competiție cu o lucrare axată pe secțiunea „Fizică experimentală”, elaborată sub coordonarea asistentului dr. Alexandru Iovanovici și a consultantului prof. dr. Sandu Golcea.
Referindu-se succint la tema expunerii sale, elevul timișorean a explicat că lucrarea a avut un caracter experimental, aceasta prezentând și analizând posibile soluții în vederea realizării unei micro-instalații de piroliză a materiei lemnoase și a masei vegetale, menite să îngăduie obținerea unei independențe energetice sporite în zonele rurale şi, în același timp, să recicleze resturile vegetale, produsul obținut fiind carbon pur. „Prezentarea a fost bine primită atât de membrii juriului, cât mai ales de publicul participant, reprezentat de elevi și profesori din alte echipe participante. Discuțiile ulterioare au fost interesante și au oferit idei valoroase de continuare a proiectului”, mai spune Gabriel Băban.
Ultimele comentarii