Recunoaștere internațională pentru specializarea Contabilitate a Universității de Vest din Timișoara

Universitatea de Vest Timisoara Foto EyeintheskyDupă lansarea programului cu predare în limba germană Contabilitate și Informatică de Gestiune, un program cu diplomă dublă, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, această specializare a obținut și acreditarea internațională a Association of Chartered Certified Accountants.

 

Ovidiu Bunget, profesor universitar la de Economie și de Administrare a Afacerilor şi președintele Filialei Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Romania Timiș, afirmă că, prin obținerea acreditării internaţionale a Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) pentru specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune, au fost realizate două obiective. Pe de o parte, absolvenților FEEA le-a fost deschisă ușa celei mai mari asociații contabile globale, aceştia putând obține astfel o recunoaștere profesională internațională, iar pe de altă parte, facultatea a obținut și recunoașterea calității școlii timișorene de contabilitate și audit. „Practic, absolvenților specializării Contabilitate și Informatică de Gestiune li se creează premisa oferirii cunoștințelor specifice unui mediu de business internațional, venind astfel în întâmpinarea companiilor care operează într-o economie globalizată, dar adaptate și companiilor locale”, declară Ovidiu Bunget.

Ovidiu BungetAcesta mai spune că, în România, companiile cunoscute drept „Big 4” au fost primele care au cerut angajaților lor să obțină calificarile ACCA, încă din 1992. ACCA are acorduri încheiate cu două asociații profesionale naționale, şi anume cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Romania și Camera Auditorilor Financiari din România, ceea ce le permite membrilor accesul simplificat la calificare. „ACCA are mai mult de 100 de ani de când oferă calificări contabile la nivel internațional. Reputația sa este recunoscută în întreaga lume, fapt ce face să aibă un impact pozitiv asupra celor care își aleg această specializare”, adaugă prof. univ. dr. Ovidiu Bunget.

ACCA, una din cele mai mari organizații de contabili din lume, este o organizaţie globală de profesionişti contabili, cu sediul la Londra, care conferă calificarea profesională de Chartered Certified Accountant pe plan mondial. Termenul de „Chartered” se referă la Carta regală conferită în 1974 de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit.
ACCA, membru fondator al International Federation of Accountants, are în prezent una dintre cele mai rapide rate de creștere a numărului de membri și studenți, peste 150.000 de membri și 430.000 de studenți și afiliați în 170 de țări.

 

Citeşte şi:

Universitatea de Vest lansează primul program educațional în limba germană, cu dublă diplomă

Print Friendly, PDF & Email