Rectorul UVT: „Nu susținem vaccinarea cu prioritate a studenților înscriși la universități din alte țări, fără să ne gândim la cei ce studiază în țară”

Foto: Constantin Duma

Recenta propunere guvernamentală de prioritizare pentru vaccinare anti-covid-19 acordată studenților care pleacă la universități din străinătate „îndreaptă atenția și spre o necesară orientare către prioritizarea pentru vaccinare a studenților universităților din România”, atrage atenţia rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea.

 

Nu avem cum să susținem vaccinarea cu prioritate a acelor studenți ce sunt înscriși la universități din alte țări, fără să ne gândim la cei ce studiază în țară, mult mai mulți, dar la fel de interesați să-și poată relua activitățile de învățământ față-în-față, la care accesul este recomandat după luarea tuturor măsurilor de precauție, inclusiv vaccinarea voluntară anti-Covid-19”, declară prof. univ. Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Acesta spune că trebuie aduse la un numitor comun cele două categorii de studenți, egal îndreptățiți pentru a primi o prioritate în procesul de vaccinare anti-covid-19. „Societatea, în ansamblul ei, este acum supusă aceleiași crize a pandemiei, în care și studenții care studiază în universitățile noastre, ca și cei care studiază în străinătate, merită să aibă acces la un tratament egal, prin vaccinarea împotriva covid-19. Este vital să gândim în ansamblu măsurile de ieșire din criza covid-19. Nu este cazul să ajungem la discriminări, când e vorba, de fapt, despre tinerele noastre talente, despre viitorul nostru”, conchide Marilen Pirtea.

 

Print Friendly, PDF & Email