Rectorul UVT, Marilen Pirtea: „Educaţia, o prioritate declarată, nu declarativă”

Marilen Pirtea Foto PNL TimisReferindu-se la obiectivele pe care PNL şi le propune, prin programul său de guvernare, pentru domeniul educaţiei, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, prezent şi el la Comitetul de Coordonare Judeţean al PNL Timiş, la care au participat co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, a declarat că educaţia trebuie să devină „o prioritate declarată, nu declarativă”.

Şi, mai spune rectorul UVT – membru al Colegiului de Guvernanţă Academică, organism recent înfiinţat de PNL Timiş, care reuneşte numeroşi reprezentanţi ai mediului academic din Timişoara –, este necesară aplicarea unor soluţii palpabile, pertinente, concrete în ceea ce priveşte Educaţia, domeniu pe care acesta l-a catalogat a fi de importanţă vitală, întrucât are capacitatea de a transforma o naţiune inertă într-o naţiune dezvoltată.

„Educaţia nu produce rezultate peste noapte, dar este cea mai bună investiţie pe care un părinte poate să o facă în viitorul copilului său”, a relevat rectorul UVT, Marilen Pirtea, care şi-a nuanţat mesajul printr-o distincţie între oamenii de succes şi oamenii de valoare, printr-un recurs la îndemnul „Încearcă nu să fii un om de succes, ci un om de valoare”, atribuit fizicianului Albert Einstein.

Print Friendly, PDF & Email