Rectorul Universităţii de Vest Timişoara sesizează comisia de etică în urma suspiciunilor de plagiat la adresa sa

Marilen Pirtea Foto radio TimisoaraRectorul Universităţii de Vest din Timişoara şi primul candidat pe lista PNL Timiş pentru Camera Deputaţilor, declară, în legătură cu suspiciunile de plagiat, că “acuzaţia este nedreaptă” şi că va sesiza Comisia de Etică a universităţii.

 

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, neagă că ar fi plagiat în cele patru articole ştiinţifice semnate de el, la care se face referire într-o anchetă jurnalistică a PressOne. Şi spune că acuzaţia de plagiat este “nedreaptă”.

Sunt în primul rând profesor, mă afectează mult, sunt preocupat, nu mi-a căzut bine ca om. Veţi vedea că acuzaţia de plagiat este nedreaptă. Nu m-am pus în viaţa mea la biroul de lucru pentru a copia un text. Am încercat tot timpul să aduc elemente de noutate, originale, textelor mele ştiinţifice”, a declarat, pentru Mediafax, Marilen Pirtea.

Acesta anunţă că va sesiza Comisia de Etică a UVT. „Ţin la prestigiul meu profesional, prin urmare, chiar eu voi sesiza Comisia de Etică.”

O anchetă jurnalistică a ziaristei Emilia Şercan, publicată pe PressOne, arată că mai multe articole ştiinţifice semnate de rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, prezintă „mari suspiciuni de plagiat”.

 

Citeşte şi: Alina Gorghiu, despre acuzaţiile de plagiat aduse rectorului Universităţii de Vest: „Dacă a plagiat, PNL se desparte de el”

 

Conform anchetei, mai multe articole ştiinţifice semnate în perioada 2008 – 2015 de Marilen Pirtea „prezintă mari suspiciuni de plagiat”. Ancheta face referire la articolele: The Role of Strategic Planning in Modern Organizations, apărut în revista Annales Universitatis Apulensis, Series Oeconomica, Risk Aversion Behavior. Relationship Between Risk Aversion, Prudence and Cautiousness, publicat în aceeaşi revistă, Board Gender and Firm Value: An Empirical Analysis, studiu publicat în revista Economic Computation and Economic Cybernetics Studies and Research, şi Trade off Theory of Capital Structure Choice and its Relevance for Emergent Markets: the Romanian Case, prezentat la a cincea ediţie a WSEAS International Conference on Economy and Management Transformation, care a avut loc la Universitatea de Vest din Timişoara în perioada 24 – 26 octombrie 2010.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, deschide lista PNL Timiş pentru Camera Deputaţilor.

 

 

Print Friendly, PDF & Email