Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, în vizită la Chişinău

Pentru atragerea în comun de fonduri europene pentru domeniul inovațiilor

Marilen PirteaRectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, s-a aflat vineri la Chișinău în cadrul Forumului Moldo-Român „Promovarea participării comune la programele europene în domeniul științei şi educației”. Din delegație au făcut parte premierul Victor Ponta, Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică şi Dezvoltare Tehnologică, președinții Academiei Române și reprezentanți ai universităților din țară.

Scopul acestui forum, spune Florin Jurcă, ofiţer de presă la Departamentul de Comunicare, Identitate şi Imagine Instituţională al Universităţii de Vest din Timişoara, a fost acela de a consolida capacitățile comune de accesare a fondurilor europene pentru domeniul inovațiilor, în contextul în care, în cadrul programului Uniunii Europene pentru cercetare și inovare „Orizont 2020”, vor fi oferite 80 de miliarde de euro pentru cercetare.

“La Universitatea de Vest din Timișoara avem o experiență considerabilă în atragerea a milioane de euro prin programele europene de finanțare și e important să venim în sprijinul celor din Republica Moldova și în acest domeniu. Una dintre prioritățile noastre este să investim în cercetare, domeniu care să aducă apoi valoare adăugată Universității și comunității”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Forumul a fost organizat de Academia de Științe a Moldovei, în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, Ministerul Educației Naționale din România şi Academia Română.

Anul trecut, oamenii de știință din Republica Moldova au accesat fonduri europene pentru 53 de proiecte, dintre care 38 au fost realizate în comun cu cercetătorii din România.

 

Print Friendly, PDF & Email