Rectorul Politehnicii Timişoara, Doctor Honoris Causa al Universității Politehnica din București

Foto: UPT

Rectorului Universităţii Politehnica Timişoara, prof. univ. dr. ing. Viorel- Şerban, i-a fost conferită, din partea Universităţii Politehnica din București, cea mai înaltă distincţie pe care o poate acorda o instituţie de învăţământ superior, titlul de Doctor Honoris Causa.

 

În cadrul ceremoniei care a avut loc ieri au fost evidenţiate meritele prof.univ. Viorel Şerban atât în plan ştiinţific şi al managementului academic, cât şi al impulsionării relaţiilor de colaborare dintre Universitatea Politehnica Timişoara şi Universitatea Politehnica din București.

Viorel Șerban a absolvit Facultatea de Mecanică a Institutului Politehnic „Traian Vuia”, din Timișoara (azi, Universitatea Politehnica Timișoara), promoția 1978, a obținut titlul de doctor inginer în 1992, iar din 2007 este conducător de doctorat în domeniul Ingineriei materialelor. Activitățile didactice și de cercetare au fost completate cu o bogată activitate administrativă și managerială, culminând cu alegerea în funcția de rector al Universității Politehnica Timișoara, pentru două mandate, în perioada 2012-2020. În această calitate, în 2016, împreună cu rectorii celorlalte universități de profil, a pus bazele Alianței Române a Universităților Tehnice din România, devenind și primul președinte al acesteia, funcție pe care o deține și în prezent.

 

Print Friendly, PDF & Email