Recordmanul Popa’S, elogiat la Gala Diplomaţilor, în Madrid

Artistul plastic timişorean, într-un tur de forţă al caricaturii, în scopuri caritabile, în capitala Spaniei

Stefan Popa Popas la Gala Asociatilor Diplomatilor Straini Madrid (o)Dovedind din nou că este apreciat la justa valoare mai ales peste hotare, în cercuri exclusiviste, artistul plastic timişorean Ştefan Popa Popa'S a uimit invitaţii Galei festive a Asociaţilor Diplomaţilor Străini. Unde a avut o expoziţie de excepţie şi a realizat un adevărat tur de forţă al caricaturii desenând peste 200 de portrete ale invitaţilor, în scopuri caritabile.

 

Fonduri pentru Crucea Roşie

Invitat la Madrid pentru a participa la Gala festivă a Asociaţiei Diplomaţilor Străini, artistul plastic timişorean Ştefan Popa Popa'S, atestat de Guinness Book ca deţinător al titlului de cel mai rapid caricaturist din lume, a contribuit la strângerea de fonduri pentru Crucea Roşie, în cadrul Balului Diplomaţilor, organizat la Club Cazino, în capitala Spaniei. Aici artistul timişorean a avut o expoziţie cu peste 40 de lucrări, portrete de şefi de stat şi caricaturi, iar în cadrul galei a făcut, în scop caritabil, mai mult de 200 de portrete ale invitaţilor, care au stat la rând în faţa standului unde desena.

Participanţi de marcă la prestigiosul eveniment din Madrid au elogiat talentul, rapiditatea şi măiestria execuţiei remarcate la artistul plastic timişorean.

„Este un artist fascinant. Impresionantă este viteza cu care desenează, dar şi precizia fiecărei trăsături. În foarte scurt timp realizează nu numai portretul, ci şi personalitatea celui desenat. Am avut o experienţă excelentă şi sunt încântat de portretul realizat de acest mare artist, Ştefan Popa Popa'S”, a declarat ES Thomas Kolly, ambasadorul Elveţiei în Spania.

„Am fost caricaturizat, sunt eu şi trebuie să accept realitatea. Este un mare artist şi trebuie să-i spun personal acest lucru: Sunteţi un mare artist!”, a precizat, cu aceeaşi ocazie, Arturo Manuel Perez Martinez, membru al corpului diplomatic spaniol.

Şi ambasadorul Siriei în Spania, ES George Massad, a avut cuvinte de apreciere la adresa lui: „Seara minunată a culminat cu prezenţa unui artist de talie mondială şi arta sa, Ştefan Popa Popa'S. Este un colos al artei şi aşa cum am avut un Michelangelo în artă, în această seară avem aici un adevărat Michelangelo al secolului 21. Şi pentru că este român, vreau să-i felicit pe români pentru un asemenea talent”.

Antonio Calderon de Jesus, critic de artă şi director al Centiart, a declarat că respectă arta românească, „artă care prin marele artist Brâncuşi a surprins lumea artei şi acum prin Ştefan Popa Popa'S a atins universalitatea. Personal ca şi critic de artă pot spune multe despre opera sa şi capacitatea umană. Dar mai important este să recunoşti geniul. Evenimentul de la Madrid a fost o dovadă incontestabilă a calităţii valorii artei maestrului Popa'S”.

La rândul ei, Anamaria Almăşan, ministru consilier, a ţinut să precizeze că a fost o adevărată plăcere prezenţa lui Ştefan Popa Popa'S la Gala festivă a Asociaţiei Diplomaţilor Străini, la Clubul Cazino, din Madrid. „Am avut invitaţi de seamă, reprezentanţi ai Casei Regale, ai corpului nobilimii din Asturias şi Castilia, ambasadori, oameni de afaceri de mare nivel, reprezentanţi ai mediului cultural din Spania. A fost o seară deosebită între prieteni, între diplomaţii străini din Madrid, şi, evident, invitatul special, maestrul Popa'S. Eu am avut ocazia să-l văd lucrând la Oslo, iar acum, după atâţia ani a fost o adevărată bucurie întâlnirea cu el. Colegii mei şi invitaţii au fost plăcut surprinşi să-l vadă lucrând până tîrziu după miezul nopţii şi plăcut surprinşi de expoziţia care cuprinde portrete şi caricaturi ale şefilor de stat. Adaug la asta şi marea generozitate a maestrului, care ne-a ajutat în proiectul cu Crucea Roşie Spaniolă şi, chiar dacă a fost obositor, a meritat efortul. Mulţumim, Ştefan Popa Popa'S”, a declarat ministrul consilier.

Un premiul special pentru un portret la fel de special

Aceleaşi aprecieri deosebite pentru talentul artistului plastic timişorean au făcut ca prestigioasa Accademia Internazionale la Sponda, din Roma, Italia, să-i confere, cu unanimitate de voturi, premiul internaţional „Cultură, Romanitate, Solidaritate” pentru contribuţia sa la Expoziţia Itinerantă Ritratti dei Papi, respectiv un portret de excepţie al Papei Ioan Paul al II-lea.

De altfel, Ştefan Popa Popa'S a realizat la Vatican şi o expoziţie de 15 zile cu portrete de Papi, sfinţi şi alte personalităţi ale lumii catolice. Popa'S a expus la Villa Sopegna portretele ultimilor zece Papi, alături de cele ale unor cardinali şi sfinţi – tablouri în ulei, picturi reproduse în albumul Popa Popa’s intitulat Papi, Santi… illustri. Unul dintre portretele Papei Benedict al VXI-lea, a fost, de altfel, expus permanent în prestigioasa Sală a Papilor din Basilica San Pietro de la Vatican.

Print Friendly, PDF & Email