Reacția PSD Timiș după agresarea unui consilier USR de către familia primarului PSD de Nițchidorf

Un scandal spontan izbucnit între mai mulți cetățeni din comuna Nițchidorf a căpătat conotații politice puternice, ajungându-se la acuzații grave și solicitări de demisii. Firul evenimentelor este, însă, cu totul diferit față de ceea ce prezintă președintele USR Timiș, Dominic Fritz, susține PSD Timiș. USR a anunțat azi că autoritățile nu au luat nici acum vreo măsură, la cinci zile după ce consilierul USR Daniel Răducanu a fost agresat de primarul social-democrat din Nițchidorf și familia acestuia.

 

La începutul acestei săptămâni, consilierul local USR din Nițchidorf, Daniel Răducanu, a fost înștiințat de un executor judecătoresc legat de faptul că urmează o procedură de executare silită pentru ocuparea ilegală a unui teren al Primăriei pe care, atenție, desfășura ilegal o afacere de familie. Deci, cinstitul și onestul USR-ist, încălca flagrant legea, dar asta nu spune nici el, nici Dominic Fritz. Marți, în 5 septembrie, ar fi avut loc altercația în care a fost implicat consilierul local USR și un nepot al primarului din Nițchidorf, iar de aici totul a escaladat politic”, transmite PSD Timiș într-un comunicat de presă.

Social-democrații timișeni îl acuză pe Dominic Fritz, președinte al USR Timiș, că a descins la Nițchidorf, a punctat la capitolul imagine printr-un clip postat pe Facebook, și a cerut, nici mai mult nici mai puțin, ministrului de Interne să nu mușamalizeze acest caz. „Lucrurile sunt cât se poate de simple: dacă a existat o agresiune, este treaba organelor de anchetă să stabilească vinovații și să aplice măsurile care se impun, oricare ar fi acestea. Politizarea acestui incident este evidentă și scoate la iveală o disperare a liderului USR, Dominic Fritz, măcinat de scandalurile interne din partid. Dominic Fritz ar trebui să știe, însă, că un primar nu răspunde cu funcția pentru fapte comise de soția, copiii, verișorii sau bunicii săi”, mai transmite PSD Timiș.

USR Timiș a transmis azi un comunicat prin care menționa că consilierul local USR Daniel Răducanu a fost agresat fizic și tâlhărit de membrii familiei primarului PSD din Nițchidorf, Dănuț Drăghici. În plus, un alt individ, angajat al unei companii cu care Primăria Nițchidorf lucrează, i-a furat telefonul cu care Daniel Răducanu înregistra.

 

 

Print Friendly, PDF & Email