Reabilitarea Căii Stan Vidrighin, în ultima etapă

Foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara anunţă că lucrările de pe unul dintre bulevardele principale ale orașului, respectiv Calea Stan Vidrighin, intră în ultima etapă majoră, respectiv modernizarea completă a intersecției cu strada 1 Decembrie 1918.

 

În timp ce două bulevarde sunt aproape gata, al treilea, Stan Vidrighin, intră de săptămâna viitoare în ultima etapă majoră a lucrărilor. Intersecția cu 1 strada Decembrie 1918 urmează să fie modernizată complet, chiar mai repede decât ne așteptam inițial în graficul de lucrări. Schimbăm liniile de tramvai învechite și introducem un sistem automat de macazuri, schimbăm rețelele de utilități și bineînțeles, refacem trotuarele, pistele și carosabilul. Vor exista restricții pentru ca lucrarea să avanseze cât mai rapid, iar noile tramvaie să poată circula până la AEM de anul viitor. Am făcut eforturi ca odată ce restricționăm accesul aici, să îl deschidem într-o altă intersecție, respectiv la intersecția cu Aurel Podeanu”, anunță primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Lucrările de reabilitare a Căii Stan Vidrighin sunt realizate în proporție de peste 70%, spun oficialii Municipalităţii, urmând ca intersecția cu strada 1 Decembrie 1918 să fie gata în martie 2024. Constructorul va desface linia de tramvai, drumul și trotuarele, pentru a lucra în iarnă la rețelele subterane. Apoi, în luna februarie va realiza terasamentele, iar la început de martie va așterne primele straturi de asfalt.

Traficul auto va fi restricționat începând de joi, 16 noiembrie, până la finalizarea intersecției, care are un termen estimat data de 15 martie 2024. Astfel, se va închide accesul de pe str. 1 Decembrie 1918 pe Calea Stan Vidrighin, precum și în sens opus şi se va circula pe câte o bandă pe sens pe Calea Stan Vidrighin, în zona intersecției.

În plus, până vineri, 17 noiembrie, se va redeschide circulația auto pe câte o bandă la intersecția dintre strada Aurel Podeanu şi Calea Stan Vidrighin. Deoarece traversarea liniilor de tramvai nu va fi posibilă, șoferii care vin de pe Podeanu vor fi obligați să vireze la dreapta pe Stan Vidrighin.

Societatea de Transport Public Timișoara va veni cu o informare privind schimbările la circulația pe liniile afectate de restricție”, tarnsmite Primăria Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email