Răzvan Mazilu montează, la Timișoara, celebrul musical „Cabaret“

Repetitii CabaretRăzvan Mazilu este autorul celei mai noi producții aflate în pregătire la Teatrul German de Stat Timișoara, musicalul „Cabaret”, de Joe Masteroff.

 

Premiera spectacolului, anunță Andreea Andrei, referent de presă la Teatrul German de Stat din Timișoara, va avea loc joi, 27 februarie, ora 19,30. Următoarele reprezentații sunt pro­gramate în 28 februarie, 16 martie, 17 martie și 18 martie, de la ora 19,30, toate având loc în Sala Teatrului German, fiind traduse în limba ro­mână.

Cabaret este unul dintre cele mai de succes musicaluri din toate timpu­rile, devenind cunoscut în întreaga lume datorită filmului regizat de Bob Fosse, în 1972, cu Liza Minelli în rolul principal. Conține peste 20 de numere muzicale, adevărate hit-uri, printre ca­re: Willkommen, Mein Herr sau Caba­ret, toate purtând semnătura celebrului cuplu de autori John Kander și Fred Ebb. Libretul a fost creat pe baza piesei I am a Camera, de John van Druten, și a câtorva povestiri de Christopher Isherwood, varianta germană fiind realizată de Robert Gilbert.  

Regia și coregrafia spectacolului îi aparțin lui Răzvan Mazilu căruia i se alătură o echipă de creație de excep­ție: maestrul Peter Oschanitzky, pentru conducerea muzicală și scenograful Dragoș Buhagiar, laureat a numeroase premii UNITER.

Rolurile principale în producția Teatrului German de Stat Timișoara sunt interpretate de Georg Peetz și Da­niela Török, care fac un adevărat tur de forță din punct de vedere actoricesc, muzical și coregrafic. Lor li se alătură actrița Ida Jarcsek-Gaza, în rolul dom­nișoarei Schneider, și Christian Bor­mann, interpret invitat din Germania pentru înruchiparea domnului Schultz. Distribuția este însă mult mai nume­roasă, aducându-i laolaltă și pe Kon­stan­tin Keidel, Dana Borteanu / Tatia­na Sessler,  Radu Vulpe, Franz Kat­tesch, Aljoscha Cobeț, Olga Török, Sil­via Török, Anne-Marie Waldeck, Cristi­na Romândașu, Suzana Vrânceanu, Horia Săvescu și Richard Hladik, iar celebrele partituri vor fi interpretate live de orchestra care reunește nu mai puțin de paisprezece instrumentiști.

Povestea spectacolului se petrece în Berlinul anilor 1930, în vremea în care nazismul ajungea la putere. Sally Bowles, o tânără cântăreață și dansa­toare în clubul de noapte „Kit Kat”, se îndrăgostește de americanul Cliff Brad­shaw, al cărui vis este să devină scriitor de romane. Alături de ei, deși la o vârstă înaintată, domnișoara Schneider și domnul Schultz își trăiesc delicata po­veste de dragoste. Între ludic și deca­dent, între vise împlinite și spulberate, destinele personajelor din musicalul Cabaret sunt marcate de un context politic și social a cărui influență este abia la început.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului German, de pe str. Alba Iulia nr. 2, de marți  până vineri, între orele 10-15 și 17-19 și sâmbăta, de la 10 la 15, precum și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, sau online pe paginile teatrulgerman.ro și bilet­master.ro. Interfața online oferă și po­sibilitatea cumpărării și tipăririi bile­telor la calculatorul personal.

Print Friendly, PDF & Email