Razie a Poliţiei Locale Timişoara în Piaţa Iosefin

Foto: Poliţia Locală Timişoara

Biroul Poliția Piețelor Timişoara a organizat astăzi o nouă acțiune, cu efective mărite, în Piața Iosefin, pentru a verifica modul în care se respectă legislația pe diverse domenii de activitate, în astfel de zone special amenajate.

 

S-au constatat nereguli referitoare la comercializarea fără aviz a mai multor sortimente de produse, neprezentarea documentelor de către unii comercianți, neafișarea prețurilor, lipsa verificării metrologice pentru cântare, vânzarea în alte locuri decât cele stabilite în acest sens, necolectarea selectivă a deșeurilor, aruncarea de resturi pe domeniul public, oprirea și staționarea neregulamentară.

Un restaurant care funcționa fără acord a fost sancționat cu 400 de lei, fiind totodată dispusă suspendarea activității până la obținerea documentelor în vederea autorizării, iar un comerciant care vindea produse de panificație dintr-o rulotă a fost, de asemenea, sancționat cu 2500 de lei pentru că nu deținea acord pentru astfel de activitate, rulota urmând a fi ridicată din zona respectivă. Totodată, doi oameni ai străzii au fost preluaţi și transportaţi la centrul social de pe str. Telegrafului, iar în cazul a nouă autovehicule staționate neregulamentar au fost aplicate colante.

În total au fost aplicate 21 de sancțiuni în valoare de 11.480 de lei. La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Serviciilor Inspecție Comercială, Protecția Mediului, Ordine Publică și Rutieră din cadrul Poliţiei Locale Timişoara.

Verificările, anunţă Poliţia Locală Timişoara, vor continua și în perioada următoare și în alte piețe din oraș.

 

Print Friendly, PDF & Email