Raed Arafat, prezent la inaugurarea noului sediu al Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara

Foto: Lau / ISU Timiș

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș și-a inaugurat vineri, 15 aprilie, noul sediu al Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, în prezența șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiș a început lucrările la noul sediu al Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara în luna august a anului 2017. Declanșarea pandemiei de coronavirus a împins ordinul de începere a lucrărilor în octombrie 2020, investiția, în valoare de aproximativ 5 milioane de lei, fiind finalizată în 30 decembrie 2021. Suprafața totală construită este de aproape 1400 mp.

Foto: Lau / ISU Timiș

Acest nou sediu a fost inaugurat vineri, 15 aprilie, în prezența secretarului de stat Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a inspectorului general al Inspectoratului General Pentru Situaţii de Urgenţă, general-locotenentul Dan-Paul Iamandi, și a unor reprezentanți ai oficialităților locale: președintele Consiliului Județean Timiș, Alin-Adrian Nica, prefectul Mihai Ritivoiu, a coordonatorul secției UPU-SMURD a Spitalului  Clinic Județean de Urgență Timișoara, medicul Mihai Grecu, a Înaltpreasfințitul Ioan, mitropolitul Banatului, și a reprezentantului firmei Rheinbrucke, proiectant și constructor al imobilului, Vlad Gurza.

Foto: Lau / ISU Timiș

În aceeași zi a fost prezentat și cel de-al doilea echipaj  SMURD C1 – Unitate de Terapie Intensivă Mobilă, recent operaționalizat, care va contribui la creșterea capacității de intervenție a echipajelor de salvare a vieților omenești.

 

Print Friendly, PDF & Email