Raed Arafat a decis prelungirea carantinei pentu Timişoara şi zona periurbană

Sursă foto: Facebook Raed Arafat

Carantina se prelungește timp de încă trei zile în Timișoara și în comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Decizia a fost luată prin ordin al șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

 

Ordinul şefului Departamentului pentru Situații de Urgență prevede prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate din 22 martie, ora 0, anunţă Prefectura Timiş.

Măsura a fost luată ca urmare a situației existente în Timișoara și comunele limitrofe, unde rata de incidență a infectării cu Sars-Cov2 este ridicată, şi din cauza gradului de ocupare a paturilor ATI pentru pacienţii covid care a atins capacitatea maximă.

Această decizie, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență, a fost luată în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, şi a venit ca urmare a neîntrunirii numărului minim de voturi în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiș care să permită adoptarea unei hotărâri a pentru prelungirea carantinei, în pofida recomandărilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Timi și ale Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Reprezentanţii Prefecturii Timiş menţionează că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național.

Print Friendly, PDF & Email