Radu Afrim revine la Timişoara, cu un nou spectacol, la Teatrul Maghiar

Regizorul Radu Afrim pune în scenă, la Teatrul Maghiar din Timişoara, în premieră naţională, un spectacol de Jörg Graser

 

Rabenthal, un text de Jörg Graser, va fi pus în scenă, în premieră în România, de către multipremiatul regizor Radu Afrim, azi, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului. Radu Afrim se află la a doua colaborare cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, din Timișoara.

Scenografia spectacolului a fost creată de Irina Moscu, aflată, şi ea, la a doua colaborare cu Teatrul Maghiar din Timișoara, numărându-se printre colaboratorii constanți ai regizorului Radu Afrim. Universul vizual al spectaolului abundă în trimiteri la tema peștilor și elemente de îmbrăcăminte retro.

Distribuția îi reunește pe: Tokai Andrea, Csata Zsolt, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Vass Richárd, Lukács Szilárd, Mihály Csongor și Molnár Bence.

Jörg Graser este regizor de film și scenarist german, iar Rabenthal este primul său text montat în teatrele din România. Maximilian Rabenthal, un colecționar de artă bogat și ușor blazat de viața bună, o duce pe proaspăta soție, Helena, la un restaurant mizer, pentru un ospăț de nuntă inedit. „În viziunea lui Afrim, nimic nu este ceea ce pare, iar așteptările spectatorilor se lovesc de situații bizare, uneori grotești care accentuează decandența burgheză și carnalitatea instinctelor primare. Helena este atrasă inexplicabil de bucătarul specializat în prepararea peștilor, un om abject cu trecut încărcat, iar situația dobândește accente absurde”, spun reprezentanţii Teatrului Maghiar.

Spectacolul este supratitrat în limba română.

Biletele la premieră sunt epuizate, iar următoarele reprezentații vor avea loc în 6 și 7 ianuarie 2018, de la ora 19. Biletele costă 24 de lei, respectiv 12 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari, și se pot achiziționa după 2 ianuarie, de la casieria din str. Alba Iulia nr. 2 (de luni până vineri între orele 16 şi 19) sau prin www.biletmaster.ro.

Print Friendly, PDF & Email