Radu Afrim face din spectator, voyeur, la Timişoara

Spectatori spectacol, Radu Afrim la Timisoara Foto Teatrul Maghiar TimisoaraPublicul este personaj principal în primul spectacol scris și regizat de Radu Afrim la Teatrul Maghiar de Stat, ale cărui premieră şi primă reprezentaţie se joacă cu casa închisă.

 

Radu Afrim expune culisele Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, din Timișoara, cu ocazia celui mai nou spectacol pe care l-a realizat aici: Detalii naive, total lipsite de profunzime din viaţa şi moartea unor spectatori.

În acest spectacol, pe care Radu Afrim l-a şi scris, l-a și regizat – a cărui premieră va avea loc vineri, 12 februarie, de la ora 19, în Sala Mare –, publicul este personaj principal, spun reprezentanţii Teatrului Maghiar din Timişoara.

Spectacolul Detalii naive, total lipsite de profunzime din viaţa şi moartea unor spectatori oglindește obiceiuri reale, exagerate și imaginate din lumea teatrului, cu tot personalul și toate personajele pe care le cuprinde într-o sală de spectacol.

„Dragă spectatorule! Imaginează-ţi că eşti un martor tăcut în fundalul scenei. Eşti singurul martor. Nu ştii cum ai ajuns acolo, dar se pare că ţi-ai dorit măcar o dată în viaţa ta să vezi lumea scenei din spate. Un mic voyeur amator care începând de mâine o să-şi reia locul acolo, pe scaunul spectatorilor pe care n-o să-i mai vezi niciodată la fel ca astăzi. Astăzi pe ei o să-i vezi din faţă. O să vezi detalii naive total lipsite de profunzime din viaţa şi uneori din moartea spectatorilor din faţa ta”, i se promite spectatorului, în prologul spectacolului.

Recunoscut în plan naţional şi internaţional pentru lumile vizuale şi sonore pe care le concepe, pe baza textelor contemporane, Radu Afrim este – dincolo de premii – regizorul cu cel mai mare fan-club  printre spectatorii din România.

Reprezentanţii Teatrului Maghiar din Timişoara anunţă că locurile la premieră şi la reprezentaţia de duminică, 14 februarie, sunt epuizate. Mai sunt însă bilete disponibile pentru spectacolul de marți, 23 februarie, de la ora 19. Acestea pot fi achiziționate de la casieria teatrului, de pe strada Alba Iulia nr. 2, sau online, de pe biletmaster.ro, la prețul de 20, iar pentru pensionari, elevi și studenți, la preşul de zece lei.

Print Friendly, PDF & Email