Punct gastronomic local, deschis în Sânandrei

Punctul gastronomic local Sânandrei. Foto: APDT Timiş

Începând din 23 august, la Sânandrei va fi deschis un punct gastronomic local unde grupuri de maximum 12 persoane vor putea lua prânzul sau cina, meniurile fiind pregătite cu produse din gospodăria gazdelor.

 

Punctul gastronomic local va fi deschis pe strada Gloriei nr. 21, pentru început în zilele de marți și joi, anunţă Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş. Oaspeții vor fi întâmpinaţi cu produse specifice zonei, cum ar fi zacuscă sau pâine cu maia coaptă în cuptorul cu lemne unsă cu ulei de dovleac, supă de roșii sau dovleac copt, plăcintă cu prune sau magiun presărat cu miere și nuci.

Primele mese vor fi servite începând cu 23 august, doar pe baza unei programări la numărul de telefon 0726 607 450 sau pe adresa de e-mail: florincozma@yahoo.com.

Foto: APDT Timiş

Punctele gastronomice locale reprezintă un concept turistic actual care promoveză tradițiile gastronomice rurale, ca bucătării particulare din spațiul unor ferme sau exploatații familiale, care servesc mâncăruri specifice zonei, mai spun reprezentanţii APDT Timiş. În prezent, în judeţ funcționează două puncte gastronomice locale, la Sânandrei și Victor Vlad Delamarina, un al treilea, în comuna Margina, fiind în etapa de înființare.

În ţară sunt deschise peste 110 pouncte gastronomice locale, cele mai multe aflându-se în județele Tulcea, Brașov și Maramureș.

 

 

Print Friendly, PDF & Email