Edilul liberal al Timişoarei admite falimentul, din raţiuni strict politice, al proiectului U.S.L.:

“PSD, un partid interesat de acapararea de putere şi cu tendinţe spre încălcarea normelor statului de drept”

Nicolae RobuCronica unui eşec politic anticipat şi invocarea unor raţiuni legate de nerespectarea unor angajamente asumate la nivel naţional, acestea sunt aspectele care se regăsesc într-o declaraţie politică ce poartă semnătura edilului liberal al Timişoarei, Nicolae Robu. Acesta îşi asumă partea de vină a partidului pe care îl reprezintă, “foarte redusă, dar nu nulă”, pentru trădarea aşteptărilor electoratului propriu, şi avertizează că, în urma falimentului proiectului politic U.S.L., Timişoara este nevoită să evolueze din nou sub auspicile sloganului: “Prin noi înşine!”.

 

“U.S.L., un proiect politic serios, dar pe care P.S.D. l-a trădat” 

Primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, şi-a comunicat printr-un comunicat emis marţi seara, imediat după anunţul legat de decizia P.N.L. de a se retrage de la guvernare, punctul de vedere legat de eşecul proiectului electoral U.S.L.

După ce de-a lungul perioadei care a premers decizia P.N.L. de a se retrage de la guvernare, mesajele transmise de edilul Timişoarei, care este şi preşedinte al P.N.L. Timiş şi vicepreşedinte la nivel naţional al P.N.L., s-au concretizat în atacuri virulente la adresa premierului Victor Ponta. S-a menţinut, însă, pe un teritoriu al prudenţei în ceea ce îi priveşte pe partenerii locali de alianţă, reprezentanţi ai P.S.D. Timiş, despre care în repetate rânduri a declarat că nu are ce să le reproşeze, catalogând colaborarea politică drept foarte bună.

Acum, Nicolae Robu îşi argumentează decizia de a vota pentru ieşirea de la guvernare şi pentru desfiinţarea U.S.L. prin invocarea unor motivaţii politice de ordin general şi a unor raţiuni de principiu, care fac referire la colaborarea defectuoasă dintre cele două partide la nivel naţional şi la neonorarea angajamentelor P.S.D. faţă de prezidenţiabilul Crin Antonescu. În continuare, însă, nicio nemulţumire legată de colaborarea politică de la nivel local sau de numeroasele proiecte ale Timişoarei sau ale judeţului care se află în acest moment pe lista de aşteptare, din pricina nealocării de către Guvern a unor fonduri de la bugetul de stat destinate judeţului.

Mai mult decât atât, Nicolae Robu punctează chiar că, în absenţa motivaţiilor de principiu legate de nerespectarea de către P.S.D. a unor angajamente politice, “aş fi preferat rămânerea la guvernare şi păstrarea U.S.L.”.  Proiect politic pe care edilul Timişoarei  îl cataloghează drept  serios, pe care “P.S.D. l-a trădat”.

De altfel, într-un mesaj politic emis cu o zi înainte de ruperea alianţei, Nicolae Robu pledaîn scris pentru menţinerea unităţii U.S.L. şi pentru identificarea unor soluţii menite să nu distrugă alianţa: “Filiala Timiş a P.N.L. agreează inclusiv crearea a două noi posturi de vicepremier, unul asociat cu portofoliul de la Agricultură, iar celălalt cu portofoliul de la Interne, evident, cu acceptarea ca ministru de Interne şi vicepremier a lui Klaus Iohannis”.

Reproşul lui Nicolae Robu la adresa foştilor parteneri de alianţă electorală se întemeiază, potrivit propriilor declaraţii, pe refuzul P.S.D. de a accepta propunerea P.N.L. legată de ocuparea posturilor de miniştri vacantate prin demisia unor miniştri liberali şi pe refuzul premierului Victor Ponta de a accepta numirea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, pe poziţia de ministru de Interne şi vicepremier.

În plus, mai spune Nicolae Robu, “P.S.D. a dovedit zi de zi că nu (mai) doreşte să-şi ţină angajamentul de a-l susţine pe preşedintele P.N.L., Crin Antonescu, drept candidat la Preşedinţia României”.

“P.S.D., un partid interesat de acapararea de putere şi cu tendinţe spre încălcarea normelor statului de drept

Plasat pe ultimul loc, după invocarea unor argumente şi motivaţii de ordin pur politic, este menţionat de către edilul liberal al Timişoarei şi motivul că fostul partener  “P.S.D. s-a dovedit prea puţin preocupat de problemele ţării şi prea mult de acapararea de putere, exercitând-o, uneori, cu încălcarea normelor statului de drept sau cel puţin cu tendinţe înspre aşa ceva”.

Adresând scuze electoratului care a creditat, prin votul exprimat la alegerile din 2012, un proiect politic al cărui faliment oficial a fost consemnat în seara de 25 februarie, prin anunţul legat de retragerea P.N.L. de la guvernare, Nicolae Robu asumă, în calitate de vicepreşedinte la nivel naţional al P.N.L., cota parte de vină, despre care apreciază că este “foarte redusă, dar nu nulă”. În plus, spune el, eşecul proiectului politic U.S.L. marchează revenirea la sloganul “Prin noi înşine!”, echivalent cu întoarcerea, din punct de vedere politic, a Timişoarei în punctul în care oraşul s-a aflat înainte de alegerile locale din iunie 2012. Însă, mai afirmă el, “cred în capacitatea P.N.L. de a face performanţă «pe picioarele lui» şi voi pune umărul la maximum, în primul rând prin rezultate în administraţie, pentru Timişoara şi timişoreni!, pentru ca acest lucru să se întâmple”.

Print Friendly, PDF & Email