PSD Timiş vine cu o nouă candidatură pentru Primăria Timişoarei: medicul Voichița Lăzureanu

Biroul Permanent Județean al PSD Timiș a validat candidatura la Primăria Timișoarei a Voichiței Lăzureanu, medic la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Aceasta este prima femeie care intră în competiţia pentru funcţia de primar al Timişoarei.

 

Voichița Lăzureanu este născută în Timișoara într-o familie de medici. Este absolventă a Liceului „Nikolaus Lenau”, din Timişoara, apoi a Universităţii de Medicină și Farmacie Timişoara, este conferențiar universitar la UMF Timişoara şi medic primar boli infecțioase la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, pe care l-a şi condus o perioadă.

PSD Timiş se declară convins că Voichița Lăzureanu va aduce în Primăria Timişoara „exact ceea ce lipsește unei administrații performante”: „Așa cum a condus Spitalul «Babeș» poate avea grijă și de Timișoara, așa cum și-a îngrijit pacienții poate avea grijă și de noi, timișorenii. Are toate calitățile necesare: vine dintr-o familie de excepție, născută și crescută în Timișoara, educată, preocupată de binele comunității, dedicată, pasionată și hotărâtă. Este un om care nu pretinde că știe totul, dar care lucrează excepțional în echipă, înconjurată de oameni potriviți și obținând rezultate spectaculoase. Este un medic care, așa cum a făcut față Covid-ului, perfid, fantomatic și uneori letal, va ști să repare o administrație care de opt ani pare că funcționează fără busolă, a demonstrat indolență și a servit doar interese de clică, fără să se gândească la cetățeni, la dorințele, nevoile și așteptările lor.”

Voichiţa Lăzureanu intră în competiţia pentru Municipalitatea timişoreană după ce Adrian Orza – fost viceprimar ţărănist în mandatul lui Gheorghe Ciuhandu, desemnat în vara aceasta candidatul PSD pentru Primăria Timişoarei – a anunţat, la finalul săptămânii trecute, că nu mai candidează.

Print Friendly, PDF & Email