PSD Timiş: „Rezolvarea problemelor cauzate de Colterm este de moment”

În Timişoara, „oraşul în care ni se predică în fiecare zi lozinci politice despre dezvoltare în forţă, meritocraţie şi smart-city”, s-a întâmplat ca peste 100.000 de timişoreni să rămână, câteva ore, fără apă caldă, acuză PSD Timiş. Şi arată cu degetul spre edilul liberal Nicolae Robu.

 

Social-democraţii timişeni spun că, în ultimii şase ani, de când Nicolae Robu este primar al Timişoarei, „cu toate ajutoarele de la stat, cu schimbări de directori, cu sprijin de la Consiliul Local”, furnizorul de apă caldă şi căldură, Colterm, se înfundă tot mai mult în datorii din care este imposibil să mai răzbată.

Reprezentanţii PSD Timiş mai transmit că, deşi în această dimineaţă, s-a anunţat triumfalist că problema apei calde a fost rezolvată, viitorul nu sună deloc bine. „Rezolvarea este de moment, iar timişorenii se vor confrunta în perioada următoare cu probleme asemănătoare, pentru că stingerea datoriilor pe care Colterm le are este extrem de greu de realizat fără un management bazat pe specialişti, şi nu pe politruci din zona liberală păstorită meritocratic de Nicolae Robu”, acuză social-democraţii.

Aceştia cer să se realizeze o eficientizare reală a Colterm, pentru a se face eforturi de reducere a costurilor, astfel încât această societate să poată funcţiona la parametri normali şi să nu mai ajungă în situaţia de a nu putea furniza apă caldă.

Compania, mai spun reprezentanţii PSD Timiş, are o serie de datorii: către Aquatim – 15.200.000 de lei, către CFR – 11.700.000 de lei, către EON Gaz – 68.200.000 de lei, către ANAF – 31.460.427 de lei (eşalonat), către Complexul Energetic Oltenia (furnizor de cărbune) – 23.700.00, iar Primăria Timişoara are o datorie către Colterm de 5.864.597 de lei. „Aceste cifre spun multe despre cum este administrat Colterm și afectează direct traiul timișorenilor abonați la compania de termoficare”, încheie PSD Timiş.

Print Friendly, PDF & Email