PSD Timiş protestează faţă de schimbarea din funcţie a directorului Spitalului Judeţean, Marius Craina

Foto: Constantin Duma

PSD Timiş atacă PNL pe motiv de schimbările din funcţii pe care le face, aşa cum, de altfel, le-au făcut şi social-democraţii după ce au ajuns la putere. Nemulţumirea PSD Timiş este provocată de schimbarea directorului Spitalului Judeţean din Timişoara, Marius Craina.

 

Guvernul liberal se ține de promisiune și a început schimbările din funcții ale specialiștilor și ale profesioniștilor aflați la conducerea instituțiilor din țară, susţine PSD Timiş, într-un comunicat de presă, schimbări făcute „pe principiul «nu contează cum sau de ce, ci important este să se facă repede-repede»”.

Reprezentanţii PSD Timiş afirmă că managerul Spitalului Judeţean  Timişoara, Marius Craina, „cunoscut ca un bun profesionist, cu rezultate foarte bune la conducerea unității spitalicești”, a fost înlocuit cu o persoană „obligație de partid, pe care nu o recomandă vreo experiență în management și nici rezultate pe măsura importanței instituției pe care urmează să o conducă”:

Președintele PSD Timiș, Călin Dobra, spune că „schimbările doar de dragul schimbărilor, pe criterii politice”, nu își au rostul, şi anticipează că modalitatea forțată de numiri pe funcții de conducere va crea mari dificultăți în managementul acestor instituții.

Îl cunosc bine pe Marius Craina, un profesionist și bun manager, și știu cât este de respectat în domeniul medical. Îi apreciez munca, implicarea și rezultatele și nu consider normală o astfel de schimbare. Din păcate, PNL nu va promova oameni experimentați, așa cum a făcut PSD. Le transmit un mesaj celor care sunt la butoanele acestor schimbări în județul Timiș: dacă tot faceți schimbări, nu uitați de faptul că locuiți în acest județ și sunteți părtași la stricăciunile pe care le provocați!”, mai spune Călin Dobra.

La conducerea Spitalului Judeţean a fost numit Raul Pătraşcu, fost cercetător la Institutul Oncogen, din Timişoara. La cei 30 de ani ai săi, acest devine cel mai tânăr manager de spital din țară. Numirea a fost făcută de ministrul Sănătății pentru o perioadă de şase luni. Raul Pătrașcu este absolvent al Universităţii Yale și are un master în fizică la Universitatea de Vest din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email