PSD Timiş protestează faţă de o posibilă fuziune a Aeroportului Timişoara cu Aeroporturile din Arad și Caransebeș

PSD Timiş acuză o nouă încercare de „preluare forțată a Aeroportului Internațional Timișoara”.

 

Cât președintele PNL Timiș (Nicolae Robu – n.r.) este ocupat să zâmbească la blitz, agreații premierului Orban orchestrează o manevră prin care să pună mâna pe Aeroportul Timișoara și să-l treacă total sub influența lor. Nu este prima dată când se încearcă acapararea acestui aeroport, care se încăpățânează să facă performanță, spre deosebire de Aeroporturile din Arad și Caransebeș, ambele aflate de ani buni la limita supraviețuirii. O tentativă de preluare a mai fost inițiată de guvernarea PDL-istă în 2010 și milimetric au ratat atunci portocaliii arădeni să ia cu japca aeroportul Timișoara”, acuză PSD Timiş, susţinând că în spatele acestei mişcări ar fi lideri PNŞ Arad și Caraș-Severin.

Un prim pas pentru preluarea Aeroportului Timişoara, afirmă social-democraţii timişeni, a fost făcut în această lună, când a fost schimbat Consiliul de Administrație al Aeroportului Timișoara. „Chiar dacă în ultimii patru ani și jumătate a îndeplinit cu succes criteriile de performanță cuprinse în contractul de administrare semnat cu Ministerul Transporturilor, Consiliul de Administrație nu mai avea culoarea politică potrivită. Iar același Minister al Transporturilor a decis că profesioniștii trebuie înlocuiți cu «unșii» liberali girați de cărășanul Marcel Vela deși, dacă tot era să fie schimbare pe criterii de culoare, ar fi fost de preferat măcar ca noii numiți să fie timișoreni”, transmite PSD Timiş într-un comunicat.

Potrivit social-democraţilor timişeni, orice fuziune cu Aeroporturile din Arad și/sau Caransebeș ar fi împotriva principiilor unei afaceri transparente și benefice pentru Aeroportul Timișoara. „Confiscarea aeroportului «Traian Vuia» ar avea scopul unic de acoperire a «găurilor negre» din Arad, dar mai ales din Caraș-Severin”, mai transmite PSD Timiş. Care transmite că îl „somează” public pe Nicolae Robu, președintele PNL Timiș și primar al Timișoarei, „să demonstreze că este pro Timișoara și să nu lase interesele de partid să acapareze un obiectiv esențial”.

Print Friendly, PDF & Email