PSD Timiş nemulţumit de banii alocaţi de Guvern Primăriilor PSD: „Firimituri”

Foto: Constantin Duma

Din cei peste 29 milioane de lei alocați Timișului din fondul de urgență al Guvernului, în ultimele ore de mandat, guvernanții liberali au dat „câteva firimituri” localităților cu primari PSD, „cozonacul” ajungând în localitățile cu primari PNL și UDMR, acuză PSD Timiş.

 

Primăriile cu conduse de social-democrați au primit câte 50.000 de lei, în timp ce primarii din liberali și primarii UDMR au primit câteva sute de mii de lei, transmite PSD Timiş într-un comunicat de presă. „«Nemernicia» și «hoția» Guvernului demis Cîțu, regizate în județul Timiș de către Alin Nica, președintele Consiliului Județean, și Ovidiu Drăgănescu, subprefectul cu atribuții de prefect”, acuză social-democraţii timişeni.

Atragem atenția asupra faptului că, în această împărțire făcută de fațadă, nu s-a ținut cont de numărul de locuitori dintr-o localitate sau alta, nici dacă e oraș sau comună, nici de mărimea sau de nevoile comunităților respective. În «mărinimia» lor, guvernanții liberali demiși și disperați, au ținut cont strict de culoarea politică, acționând pe principiul nedorit: cine împarte, parte își face”, acuză Călin Dobra, liderul consilierilor județeni ai PSD.

Una dintre Primăriile aflate în această situaţie este Birda. Primarul acesteia, Marius Stoian, care este și președintele Filialei Județene Timiș a AcoR, spune că primarii PSD din Timiș vor face demersurile necesare pentru a nu accepta aceste sume modice, nejustificat distribuite. „Nu acceptăm ca locuitorii județului Timiș și implicit ai comunităților pe care vremelnic le administrăm să fie nedreptățiți. Spre exemplu, localității periurbane Giroc, cu primar PSD, la un număr de locuitori de peste 18.000, i-a fost alocată suma de 50.000 de lei, în timp ce comunei Tormac, cu primar PNL, i s-a alocat suma de 610.000 de lei, la un număr de locuitori de sub 3.000. În plus, nu s-au luat în calcul nici proiectele de dezvoltare ale fiecărei localități în parte sau necesitățile respectivelor comunități”, mai spune Marius Stoian.

Președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, declară că PSD Timiș va sesiza instituțiile abilitate ale statului și „va înainta plângere penală împotriva celor care au instrumentat această nedreptate. După tentativa de cumpărare de voturi la moțiune în schimbul unor funcții în administrație, PNL Timiş continuă asaltul asupra celor mai elementare norme de reprezentativitate, comportându-se ca un veritabil grup mafiot.”

Print Friendly, PDF & Email