Ministerul Fondurilor Europene alocă 7 milioane de euro pentru Timişoara

Grupul de Acţiune Locală Timişoara anunţă că a finalizat procedurile pentru obţinerea de fonduri europene destinate mediului urban, respectiv pentru Timişoara, în valoare de aproape 7 milioane de euro. Banii urmează să fie împărţiţi aproximativ egal între sectorul public şi cel privat.

 

În perioada imediat următoare, Grupul de Acţiune Locală Timişoara va elabora ghidurile şi va face publice procedurile pentru ca aceşti bani să poată fi accesaţi de reprezentanţii autorităţilor publice, dar şi de oameni de afaceri care doresc să îşi dezvolte afacerile, anunţă GAL Timişoara.

Pentru sectorul public este vorba de aproximativ 3.600.000 de euro, bani destinaţi asfaltării de străzi şi trotuare, construirii, reabilitării şi modernizării de locuinţe sociale, înfiinţării, modernizării, reabilitării de locuri de joacă sau reabilitării şi modernizării infrastructurii sociale şi de sănătate.

Pentru sectorul privat sunt disponibili aproximativ 3.400.000 de euro, bani ce pot fi accesaţi pentru diferite domenii, precum: cursuri de ucenicie, dezvoltarea firmelor, antreprenoriat.

Preşedintele GAL Timişoara, Cătălin Tiuch, anunţăcă a fost semnat contractul cu Ministerul Fondurilor Europene. „Este un succes pentru noi, dar e doar o victorie de etapă, pentru că ne interesează în mod special să se implementeze proiecte, adică să aducem dezvoltare durabilă şi condiţii de viaţă europene pentru toate cartierele din Timişoara, iar în cazul de faţă vorbim de mai multe zone ale oraşului care însumează peste 70.000 de timişoreni. Vom elabora ghidurile cât de curând şi vom demara procedurile pentru ca banii să poată fi accesaţi cât mai repede de firmele private”, mai spune Cătălin Tiuch.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro