PSD Timiş insinuează că incendiul de la Colectiv a fost provocat pentru jocurile politice ale lui Klaus Iohannis

PSD Timiş reacţionează la plângerea penală depusă de Ludovic Orban, preşedintele PNL, pe numele premierului României, Viorica Dăncilă, pentru înaltă trădare, şi susţine că în spatele acţiunii este de fapt preşedintele Klaus Iohannis. Care vrea să repede un „mod de operare” din 2015, când premierul Victor Ponta fusese „demis”, în urma incendiului de la Colectiv. „La ce au de gând să dea foc acum?”, se întreabă PSD Timiş, insinuând că tragedia a fost provocată pentru a face jocurile politice lui Klaus Iohannis.

 

După ce Ludovic Orban, preşedintele PNL, a anunţat, ieri, că a depus o plângere penală pe numele premierului României, Viorica Dăncilă, PSD Timiş reacţionează şi susţine că „asistăm la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat în 2015, când a fost demis premierul de la acea vreme, Victor Ponta”. Doar că Victor Ponta nu a fost demis, în toamna lui 2015, ci şi-a dat demisia, la presiunea opiniei publice, protestele „Colectiv” scoţând în stradă mii de oameni.

Oficialii PSD Timiş mai spun că, în acelaşi an, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut de cinci ori demisia lui Victor Ponta şi că tot atunci a fost inițiat un demers pentru începerea urmării penale a acestuia. „La scurt timp după aceea Guvernul a fost schimbat. Acel film cu consecințe nedrepte se repetă astăzi, respectându-se același scenariu, punct cu punct. Și în 2015, și acum, președintele Iohannis a dorit și dorește să dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce creștere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor”, afirmă social-democraţii timişeni.

Aceştia îl acuză pe Klaus Iohannis că „a dorit și dorește” ca, „prin mijloace care afectează grav statul de drept, să dea jos un Guvern ales, care face performanță pentru România și care a mărit veniturile românilor. Klaus Iohannis a dorit și dorește să pună în loc Guvernul său, care să blocheze mărirea salariilor și a pensiilor și să perpetueze abuzurile din Justiție”.  Şi acuză că Guvernul PSD a fost dat jos cu o înscenare judiciară făcută de procurorii DNA premierului de atunci, Victor Ponta. „Înscenarea a fost demontată de instanță, dar, între timp, guvernarea a fost pierdută, România a pierdut un an, a stagnat un an”, mai spun social-democraţii.

Aceştia se arată deranjaţi de faptul că „nu a fost transmis vreun cuvânt de regret din partea lui Klaus Iohannis”, pe care îl acuză şi că „şi-a asumat responsabilitatea pentru deturnarea democrației în folosul său personal, a Guvernului său personal.”

Social-democraţii timişeni susţin că pe numele lui Iohannis trebuia făcută o plângere penală, declarându-se convinşi că acesta „ar merita cercetat pentru subminarea democrației cu mijloace și instrumente neconstituționale.” În plus, spun că modul de operare din 2015 pare să se repete acum: „Preşedintele Iohannis a început să ceară demisia premierului desemnat legal şi democratic. Plângerea penală este pusă în mișcare.” Şi încheie insinuând că incendiul de la Colectiv a fost provocat pentru a face jocurile politice lui Klaus Iohannis: „Întrebarea pe care ne-o punem și care ne înspăimântă este: la ce au de gând să dea foc acum?”…

Print Friendly, PDF & Email