PSD Timiş îl acuză pe primarul Timișoarei că se laudă cu un proiect care nu-i aparține

PSD Timiş susţine că primarul liberal al Timişoarei îşi arogă merite pentru construirea viitorului stadion, în condiţiile în care acesta ar fi proiectul Consiliului Judeţean Timiş, şi îl acuză de oportunism electoral.

 

Liberalul Nicolae Robu, cel care vizează un nou mandat de primar al Timișoarei, încearcă să-și asume meritele demarării acestui proiect. Într-o postare pe contul său de Facebook, primarul orașului de pe Bega încearcă să acrediteze ideea că realizarea noului stadion este «o preocupare tenace» încă din 2012. În realitate, însă, primarul Timișoarei s-a opus noului stadion, deoarece acesta este promovat de președintele CJ, Călin Dobra, de la PSD”, susţine PSD Timiş, într-un comunicat de presă.

PSD Timiş mai transmite că această opoziție a primarului Timișoarei ar fi fost exprimată în mai multe rânduri tot pe pagina sa de Facebook, dând ca exemplu o postare din 2018, în care Nicolae Robu ar fi declarat că Primăria vrea să păstreze Stadionul “Dan Păltinişanu” şi arăta că un nou stadion, pe care îl vrea Consiliul Judeţean Timiş, în locul acestuia, ar putea fi construit pe o altă parcelă din zonă, proprietatea Municipalităţii.

Într-o postare pe pagian sa de Facebook, Nicolae Robu menţionează că Primăria s-a preocupat, din 2012, de realizarea noului stadion la Timișoara: „Succes CNI, deopotrivă în proiectul «Stadion» și în proiectul «Polivalentă», din portofoliul Timișoarei! Din partea noastră, încă o dată o spun: aveți tot suportul!”

Compania Națională de Investiții a desemnat câștigătorul licitației pentru elaborarea studiilor de pre-fezibilitate și fezabilitate ale noului stadion din Timișoara. Termenul de elaborare și predare a documentației la CNI este de 135 de zile de la data de 27 ianuarie 2020. Câștigătorul licitației este asocierea Lucian Simion Arhitectura SRL și Construcții Erbașu SA.

PSD menţionează că noua arenă sportivă, care se va construi pe locul actualului stadion “Dan Păltinișanu” şi va avea o capacitate de 30.000 de locuri, e un proiect inițiat de Consiliul Județean Timiș, condus de social-democratul Călin Dobra, „iar demersurile pentru demararea acestui proiect au fost susținute constant de către reprezentanții PSD”.

 

Print Friendly, PDF & Email