PSD Timiş, deranjat de amânarea AGA de la Pieţe SA: „Nicio săptămână nu a ținut «curajul» administrației Fritz”

Dată fiind amânarea Adunării Generale a Acționarilor la Piețe SA care avea ca scop demiterea întregului Consiliu de Administrație, preşedintele PSD Timiş acuză administraţia Fritz de lipsă de curaj şi de continuarea practicilor politicianiste netransparente.

 

Nicio săptămână nu a ținut «curajul» administrației Fritz de a începe curățenia generală și depolitizarea în societățile comerciale aflate în subordinea Municipalității. Astăzi, ar fi trebuit să aibă loc, la ora 16, Adunarea Generală a Acționarilor la Piețe SA pentru demiterea întregului Consiliu de Administrație, pentru neîndeplinirea criteriilor de performanță asumate prin mandat. Cu numai două ore înaintea ședinței, consilierii locali au fost anuntați că ședința se anulează, fapt care dovedește totalul dezinteres față de situația reală de la această firmă, cu pierderi economice și o inconștiență crasă a noilor administratori ai orașului în ceea ce privește guvernarea locală”, spune preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis. Menţionând că, în istoria recentă a Primăriei Timișoara și a Consilului Local, nu s-a jucat alba-neagra cu ședințele AGA.

Acesta spune că, astfel, Ionuț Nasleu a plecat doar din funcția de director, dar că rămâne în Consiliul de Administraţie al Piețe SA. „Probabil că acesta a fost trocul politic dintre USR-PLUS și PNL: îndepărtarea omului lui Nicolae Robu de la conducerea societății în schimbul păstrării sinecurilor și indemnizațiilor pentru liberalii din Consiliul de Administrație”, susţine social-democratul timişean.

Acesta îl acuză pe primarul Dominic Fritz că ceea ce s-a întamplat astăzi la Piețe SA nu este un pas spre “normalitate“, ci o continuare a practicilor politicianiste netransparente, de culise, „atât de blamate de domnul primar și de partidul său în campanie”. Şi îi transmite că a ratat, „o șansă importantă” de a arăta că doreşte într-adevăr o altfel de administrație locală: „Ați arătat că sunteți prizonierul intereselor de grup ale colegilor de coaliție. Somn ușor, Dominic Fritz!”

Print Friendly, PDF & Email