PSD Timiş, către primarul Timişoarei: „Lăsaţi baladele cântate la chitară pentru sezonul de vară”

PSD Timiş îl atacă virulent pe primarul Timişoarei din cauza faptului că deszăpezirea oraşului nu este făcută în parametri optimi, ceea ce şi edilul admitea în această dimineaţă.

 

În dimineaţa acestei zile, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, lansa un apel către timişoreni, rugându-i să înțeleagă că firmele de deszăpezire lucrează non-stop, dar că acestea nu pot face mai mult din cauza lipsei de utilaje. Număr insuficient de utilaje prevăzut în actualul contractul semnat, în 2011, cu Retim şi Drumuri Municipale şi care, promite, edilul, va fi refăcut.

Pentru că nu au suficiente utilaje, limitându-se la cât le-a cerut caietul de sarcini de la licitație întocmit de administrația Ciuhandu și, în consecință, contractul, tot de-atunci, din 2011, unul jalnic pt oraș. Inițial, prin acest contract s-au prevăzut intervenții doar pe jumătate din străzile orașului, l-am suplimentat cu câteva sute – cu mai mult nu s-a putut –, dar tot rămân un sfert din străzi neprinse. Iar în privința numărului de utilaje, n-am avut nicio pârghie.”

Nicolae Robu anunţă că acest contract expiră în aprilie și promite că, în iernile următoare, lucrurile vor merge cu totul altfel. Edilul admite că dă vina pe „greaua moștenire” şi spune că e conştient că acest lucru îi va atrage înjurături pe nedrept: „Prin urmare, dau vina pe greaua moștenire, pentru că, da, e una chiar foarte grea.”

Citeşte şi: Primarul Timişoarei: „Firmele care fac deszăpezirea au intervenit toată noaptea, dar sunt depăşite”

La scurt timp, a venit replica PSD Timiş. „Am putea înțelege obiectiv că atunci când sunt ninsori abundente traficul să fie perturbat într-o anumită măsură. Dar, după 7 ani (!) de mandat să cauți vinovați în administrațiile PMT anterioare dovedește o totală lipsă de responsabilitate și până la urmă de caracter”, susţin social-democraţii timişeni. Întrebându-se dacă „mai credea cineva că primarul Nicolae Robu va fi în mijlocul evenimentelor și va coordona atent acțiunile de deszăpezirile la fel cum nu a făcut nici iarna trecută?”

PSD Timiş îl acuză că transmite, „cu mult tupeu”, mesaje pe rețele de socializare prin care aruncă vina pe administrația anterioară. „Îi reamintim domnului Robu că este primar din 2012 și nicidecum nu trece acum, în 2018, prin prima iarnă cu zăpadă în Timișoara. «Moștenirea grea» nu este o scuză! Nu se poate ascunde cu Vasile în mașină, să ne vorbească despre concerte rock grandioase și să se facă… că plouă, când afară ninge!”…

PSD Timiş îşi încheie comunicatul într-o notă retoric-ironică: „Ce ar trebui să facem noi, cetățenii, ce trebuie să facă reprezentanții mass-media? Să stăm cuminți până în 2030 și să nu facem nicio critică, așteptând linia de metrou care ne va da posibilitatea să circulăm subteran pentru a nu ne afecta zăpada de pe carosabilul suprateran?!”  Poate, într-o primă fază, ar trebui ca şi consilierii locali PSD să citească acele contracte pe care Primăria Timişoara le-a semnat, în 2011 şi care expiră în aprilie anul acesta, cu Retim şi cu Drumuri Municipale. Contracte încheiate când şi PSD avea consilieri în Consiliul Local Timişoara. Măcar pentru ca în viitoarele contracte să nu mai dea naştere la probleme similare, pe viitor.

Până atunci, PSD Timiş îi cere primarului să ia măsuri „imediat” şi „să lase baladele cântate la chitară pentru sezonul de vară”.

De asemenea, social-democraţii timişeni îi pretind edilului să-şi ceară scuze timişorenilor „pentru ceea ce le oferiți, sau mai bine zis nu le oferiți!”.

Print Friendly, PDF & Email