PSD Timiș: „Atacurile PNL Timiș ascund o dorință de a reveni la butoanele STPT”

„Cea mai bună apărare este atacul, asta au învățat liberalii pe vremea când organizația județeană de partid era condusă de un fotbalist celebru. Ei bine, aceeași tactică o aplică și acum, demonstrând încă o dată că nu pot scăpa sub nicio formă de vechile metehne. Când unele acțiuni le sunt sortite eșecului, PNL-iștii, după chipul și asemănarea liderului actual Alin Nica, găsesc vinovați în alte părți și își ascund incompetența în spatele unor acuze pe alocuri penibile. Prima dintre ele, o alianță între PSD și USR”, răspunde, în replică, PSD Timiș după ce PNL Timiș a acuzat că PSD și USR că au ajuns să nu își mai ascundă relația de colaborare din Consiliul Local Timișoara.

 

Social-democrații timișeni transmit că, în urma alianței pe care o anunță liberalii, rezultatul este că aceștia i-au dat un viceprimar lui Dominic Fritz, iar președintele USR a primit un vicepreședinte la Consiliul Județean Timiș: „Și-au împărțit frățește consilii de administrație, se înfruptă împreună din banii companiilor aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara, dar, cumva, tot PSD e vinovat. Noaptea minții”.

PSD Timiș mai spune că, izolat parțial în propriul partid și fără vreun partener serios de dialog în spațiul politic din Timișoara, liderului liberal Alin Nica nu i-a mai rămas decât circul: „Așa că și-a scos «armada» la atac. Atacurile, însă, ascund o dorință de a reveni la butoanele STPT, o instituție pe care liberalii au subordonat-o politic total aproape zece ani, un loc în care birourile s-au îngălbenit cât timp a fost condus de PNL-iști, o adevărată piață de măști de protecție în timpul pandemiei și exemplele pot continua. Asta vor, de fapt, subalternii lui Nica, să ajungă din nou la borcanul cu miere, dar drumul este anevoios, plin de piedici și din acest motiv câteodată uită de reciprocitățile politico-administrative pe care le au cu frații lor din USR.”

PNL Timiș a acuzat USR și PSD că au ajuns să nu își mai ascundă relația de colaborare din Consiliul Local Timișoara. Noul parteneriat din Consiliul Local Timișoara între PSD și USR este deja asumat, altfel, spun reprezentanții PNL Timiș, nu își pot explica de ce la plenul care trebuia să aibă loc vineri, 6 octombrie, de la ora 17, majoritatea reprezentanților acestor două formațiuni politice au lipsit: „Prezența la plen a unui singur consilier PSD nu modifică starea de fapt și alianța dintre cele două partide. A fost doar o încercare patetică de păstrare a aparențelor? Să fi fost o coincidență sau o înțelegere? Mai degrabă, credem că este vorba despre o bună înțelegere între ei, ambele partide nedorind să afle de ce transportul în comun din Timișoara nu funcționează cum trebuie, ce e cu pierderile financiare din ultimii ani și altele. În concluzie, Alianța USR – PSD funcționează bine la Timișoara, atât de bine încât sunt tolerate la unison datoriile imense ale societății. Parteneriatul USR – PSD demonstrează că nu dă doi bani pe nemulțumirile cetățenilor care ar vrea să folosească transportul în comun, dar nu li se oferă facilități pentru a face acest lucru”, acuză PNL Timiș, într-un comunicat de presă.

 

Print Friendly, PDF & Email