PSD Timiş, atac la Alin Nica: „Memorie scurtă sau ipocrizie?”

„Memorie scurtă sau ipocrizie? La această întrebare ne-am dori să răspundem când citim declarațiile președintelui PNL Timiș, Alin Nica, dar ne este greu”, transmite PSD Timiş Reacţia social-democraţilor vine după ce Alin Nica l-a acuzat pe preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, că a cumpărat, pe persoană fizică, câțiva aleși locali liberali.

 

„Cuprins de furie după ce mai mulți primari și viceprimari liberali și-au anunțat trecerea la PSD, Nica a ieșit la atac, însă argumentele sale sunt foarte ușor de combătut. Să o luăm cronologic: în 2020, când Alin Nica era doar candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, a racolat cinci primari social-democrați din Sânandrei, Sacoșu Turcesc, Teremia Mare, Bethausen și Valcani. Când a făcut-o el, n-a existat nicio problemă sau golănie. Arc peste timp, patru ani: Nica racolează primarul comunei Otelec și iese în conferință de presă în sediul Partidului Național Liberal Timiș cu doi consilieri locali PSD. Vreo problemă? Niciuna”, transmite PSD Timiş.

Social-democraţii susţin că liberalul Alin Nica simte că pierde puterea, „iar acest lucru îl face să-și piardă mințile”: „Vorbește despre alianțe, dar realitatea este că între PSD și PNL există o alianță electorală deocamdată doar pentru alegerile europarlamentare. În județ, singura alianță încă valabilă este între PNL și USR. Dar, dacă tot a pomenit acest cuvânt, să vorbim pe cifre. Alianța pe care o clamează exista și când a împărțit banii primarilor din județ, iar edililor social-democrați le-a alocat 10% din bani. Restul, pe bază de culoarea carnetului de partid – obligatoriu galbenă.”

PSD Timiş mai transmite că, atunci când zeci de primari și viceprimari părăsesc un partid care se află la guvernare, nu este decât vina conducerii partidului: „Dar când ești incapabil să conduci, cauți vinovați în altă ogradă. Azi, Alin Nica, a pus aleșii locali să semneze o declarație de presă comună în care a înfierat tot ce mișcă în jurul lui, neasumată însă. Surpriza poate veni în zilele următoare, când unii din semnatari vor repeta acțiunea de sâmbătă.”

Biroul Permanent Județean al PNL Timiș s-a întrunit în seara de 26 februarie pentru a discuta situația creată de președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, acuzându-l că a încălcat grav protocolul semnat la București între PNL și PSD, după ce acesta, potrivit liedrul PNL Timiş, Alin Nica, „a cumpărat, pe persoană fizică, câțiva aleși locali din PNL”. În urma discuțiilor aleşii locali liberali au adoptat o declarație comună, menţionând că „Acțiunile sirenei PSD pot îndrepta către stânci întreaga corabie europarlamentară a PNL-PSD”.

 

Print Friendly, PDF & Email