PSD Timiş acuză sabotaj de la Guvern pentru comunitățile conduse de primari social-democraţi

Alocările prin HG 758/10 septembrie 2020, privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unele unități administrativ-teritoriale, au fost strict politice, acuză PSD Timiş. Adăugând că, astfel, comunități întregi de timișeni au fost pedepsite de Guvern.

 

Comune ca Dumbrăvița, Șag sau Giroc, de exemplu, au fost defavorizate în raport cu altele din zona periurbană a Timișoarei, conduse de liberali, transmite PSD Timiş, printr-un comunicat de presă.

Este o bătaie de joc la adresa cetățenilor, un sabotaj de la Guvern pentru comunitățile conduse de primari PSD, deloc întâmplător, chiar înainte de alegerile din 27 septembrie 2020. Calculul Guvernului este că bugetele alocate vor putea fi folosite pe post de ași ascunși în mânecă, un fel de «mită» electorală virtuală care să arate că dedicațiile pot curge și înainte și după scrutin, atâta vreme cât politic se menține linia”, se arată în comunicatul social-democraţilor timişeni.

În opinia lor, acest lucru demonstrează „cât de relative sunt echitatea, corectitudinea, egalitatea de șanse, legea, pentru PNL-iști, când sunt puse în balanță cu interesul lor pentru bani și influență. Concluzia este că banii românilor și implicit ai timișorenilor sunt pe dedicație”.

Potrivit PSD Timiş, 47 de comune conduse de primari social-democraţi au primit 11.750.000 de lei în timp ce 38 de comune conduse de primari liberale au primit 16.357.000 de lei. „La calculul liberal au intrat și primarii traseiști, achizițiile de cinci stele ale PNL, care au primit bani frumoși, un exemplu fiind Teremia Mare care a primit mai mult decât dublu față de Biled, comună cu aproximativ același număr de locuitori”, mai transmite PSD Timiş.

Print Friendly, PDF & Email