PSD suspendă mitingurile de protest

PSD Timiş anunţă că partidul va renunţa la mitingurile de protest “împotriva statului paralel și ilegitim”, care erau programate pentru finalul acestei săptămâni. “În aceste zile, cel mai important este să cinstim onoarea Majestății Sale”, transmite PSD.

 

În aceste momente triste pentru toată națiunea, este mai important să ne gândim la ceea ce ne unește, la dezideratele la care aspiră toți românii, de aici din țară și de pretutindeni”, transmite, printr-un comunicat, PSD Timiş.

Prin urmare, PSD anunță oficial că nu va mai organiza mitingurile care erau programate pentru finalul acestei săptămâni. “În aceste zile, cel mai important este să cinstim onoarea Majestății Sale, drept pentru care PSD își va suspenda toate acțiunile politice prevăzute pentru această perioadă și să arătăm respectul cuvenit”, se mai arată în comunicatul PSD Timiş.

PSD, prin vocea secretarului general adjunct al partidului, Codrin Ștefănescu, anunţase duminică, 3 decembrie, că va organiza mitinguri de protest “împotriva statului paralel și ilegitim”. Mitingurile urmau să aibă  loc atât în București, cât și în țară.

“S-a stabilit astăzi (duminică, 3 decembrie – n.r.) să facem un miting și noi, un miting de protest. Mitingul nostru nu e pentru susținerea Guvernului, nu e pentru susținerea lui Dragnea, a coaliției, a programului de guvernare, pentru că acestea au fost votate deja anul trecut de către români. Va fi un miting împotriva statului paralel și ilegitim, împotriva abuzurilor, împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcării drepturilor și libertăților cetățenești, un miting împotriva celor care consideră că din funcțiile pe care le au nealese pot să încalce Constituția și legile țării și să-și constituie un grup organizat prin care decid ei ce și cum. Este un miting care arată adevărata majoritate din România, este un miting pe care românii l-au cerut — cu acest mesaj au venit președinții din județe”, a declarat Codrin Ștefănescu, citat de Agerpres, după întâlnirea informală a PSD, de duminică.

Potrivit acestuia, cei prezenți la ședința de duminică – peste jumătate dintre președinții de organizații din țară –au fost de acord “sută la sută” cu organizarea acestui miting.

Secretarul general adjunct al PSD a precizat că decizia organizării unui miting a fost luată în urma acțiunilor de sâmbătă, când “200 de manifestanți, pe care nu-i asumă nici măcar organizațiile cu #rezist, au reușit să dea peste cap un târg de Crăciun. Adică, 155 de mici firme românești, asociații familiale care vindeau în această lună de decembrie produsele lor artizanale, culinare și așa mai departe și zeci de bucureșteni care s-ar fi bucurat de acest târg nu au reușit, pentru că 200 de manifestanți au abuzat de dreptul lor de a face miting. Și, pur și simplu, au făcut prăpăd în ceea ce se numește bunul Primăriei Capitalei. Iar asta a creat o maximă nervozitate și o stare de tensiune în toată țara, adică oamenii care ne-au votat au venit peste primari, primarii peste șefii de zonă, șefii de zonă peste șefii de județ și șefii de județe au convocat această întâlnire cu Liviu Dragnea din această seară.”

Print Friendly, PDF & Email