PSD intervine în scandalul privind angajările fictive din Primăria Timișoara, acuzând și PNL, și USR

Autodefinindu-se „partid angajat în promovarea transparenței, integrității și bunei guvernări”, PSD Timișoara transmite că condamnă orice formă de corupție, fraudă sau nereguli în instituțiile publice și acuză conducerile de dreapta ale Timișoarei și Timișului că au demonstrate, de a ni de zile, că se ocupă de angajări fictive ale unor membri de partid fără nicio pregătire pentru funcția pe care o ocupă.

 

În cazul angajărilor fictive din cadrul Primăriei Timișoara, faptul că cele două foste angajate au încheiat câte un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție – transmite PSD Timișoara într-un comunicat – arată că „justiția își urmează cursul și că nimeni nu este mai presus de lege, iar că cei vinovați vor răspunde pentru faptele penale comise. Respectarea principiului statului de drept este esențială pentru asigurarea unei societăți echitabile și transparente”.

Social-democrații acuză că, ani de zile, conducerile de dreapta ale Timișoarei și Timișului, atât PNl, cât și USR, au demonstrat că se ocupă de angajări fictive ale unor membri de partid fără nicio pregătire pentru funcția pe care o ocupă.

„Cireașa de pe tort o culege fostul primar Nicolae Robu. Lepădarea de scandalul angajărilor ilegale din Primăria Timișoara este în mod clar o tentativă de a distrage atenția opiniei publice de la evidenta sa responsabilitate. Iar din poziția de primar în funcție la momentul petrecerii fraudelor de mai sus, există două variante: fie e complice, fie este un om slab, ușor de prostit, care s-a înconjurat de infractori (și încă de câți). Cât despre colegul de partid al domnului Robu, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, îi solicităm să renunțe la șeful Corpului său de Control, dovedit acum prin declarații și condamnări că a comis fraudă la concursul său de angajare”, transmite PSD Timișoara.

În privința războiului declarațiilor între USR și PNL, parteneri de guvernare locală, social-democrații spun că acesta „nu face decât să destabilizeze situația economică și socială într-un an foarte important pentru Timișoara. Din păcate, modul lor de a face administrație se bazează mai mult pe ideea de « Hoțul strigă: Hoții!», și nu pe bunăstarea cetățenilor.”

PNL Timiș atrăgea atenția asupra pericolului reprezentat de derapajele democratice ale USR atât la nivel local, cât și la nivel național, menționând că „atacul furibund al USR la adresa fostului primar al Timișoarei, Nicolae Robu, este îngrijorător deoarece este lipsit de orice probă, document, sentință sau orice act administrativ care să susțină afirmațiile liderilor USR”.

Primarul Dominic Fritz depunea acum doi ani plângere împotriva unei rețele de fraudare a concursurilor pentru posturi în Primăria Timişoara, din timpul mandatelor lui Nicolae Robu. Zilele trecute, două angajate au încheiat cu procurorii DNA acord de recunoaștere a vinovăției, ceea ce a determinat USR Timiș să lege acest caz de numele lui Nicolae Robu. În paralel, viceprimarul USR al Timişoarei, Ruben Laţcău, declara că scandalul izbucnit pe tema posturilor fraudate în Primăria Timișoara a adus în atenția publică mai multe persoane care astăzi ocupă locuri importante în instituțiile publice și menționa că şeful Corpului de Control al Consiliului Judeţean Timiş, instituție condusă de liberalul Alin Nica, s-ar afla într-o astfel de situaţie.

 

Print Friendly, PDF & Email