PSD conduce în sondaje cu puţin peste 30%

Alegeri stampileRezultatele oficiale furnizate de Biroul Electoral Judeţean Timiş până în acest moment, când s-a finalizat numărătoarea a aproximativ 94,97% din voturile pentru europarlamentare, plasează alianţa PSD- UNPR-PC în fruntea clasamentului.

 

Alianţa PSD- UNPR-PC a obţinut cu un procent de 32,42% din opţiunile de vot ale electoratului. Partidele care îl urmează sunt, în ordine, PDL – cu 15,92%, PNL – cu 14,27%, candidatul independent Mircea Diaconu – cu 7,99% şi PMP – cu 7,89%.

În ceea ce privește alegerile parlamentare parțiale desfăşurate în judeţ, mandatul de deputat, rămas vacant pe Colegiul III Timişoara după demisia fostului ministru PC Maria Grapini, a fost adjudecat cu 4.995 de voturi de către reprezentantul Alianței PSD-UNPR-PC, medicul Florin Bârsăşteanu. Acesta a fost urmat, în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acordate, de reprezentantul PNL Viorel Coifan, cu 2.898 de voturi, de reprezentantul PMP Daniel Funeriu, cu 2.278 de voturi, de candidatul desemnat de PDL, Balint Petrescu, cu 1.062 voturi, de candidatul din partea PNŢCD, Ciprian Mihok, cu 856 de voturi, de reprezentantul PP-DD Florian Zanfir, cu 527 de voturi, şi de reprezentantul FC Timiş, Mircea Gurbină, cu 419 voturi.

În competiţia pentru desemnarea primarului din Criciova, mandatul a fost adjudecat, potrivit informaţiilor obţinute până în acest moment, de reprezentantul PDL, Cristi Catană, cu un total de 543 voturi, adică 49,77%, faţă de contracandidatul său din partea PSD, Ioan Petrovici, care a obţinut 369 voturi, adică 33,82%.

La alegerile parţiale menite să decidă structura Consiliului Local al Comunei Săcălaz, potrivit informaţiilor oficiale furnizate până în acest moment PDL deţine majoritatea, cu şase consilieri, fiind urmat de PSD, cu patru consilieri, PNL cu trei consilieri, UNPR – un consilier şi un candidat independent.

Print Friendly, PDF & Email