PSD cere accesul bicicletelor, după un anumit orar, în zona pietonală a Timişoarei

Grupul de consilieri locali ai PSD din Consiliul Local Timișoara anunţă că depus la Cabinetul Primarului Timişolarei o interpelare cu privire la introducerea unui orar pentru circulaţia bicicletelor în zonele pietonale.

 

Consiliul Local Timişoara aproba, în 4 iulie, Hotărârea 266, privind modificarea şi completarea Anexei la Hotărârea 371/30 octombrie 2007, privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Timişoarei. Modificarea conţinea un punct ce viza interzicerea, pe străzile şi pieţele din zona centrală a oraşului, destinate promenadei, a bicicletelor, tricicletelor şi a oricăror mijloace de locomoţie, cu excepţia cărucioarelor pentru copii şi a celor destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Consilierul local PSD, Dan Idolu, liderul Grupului de consilieri locali ai PSD Timișoara, spune că, de atunci, a considerat că această hotărâre incompletă şi, parţial injustă, abţinându-se de la vot. „Consider că este absolut necesar ca în Timişoara să încurajăm pe cât posibil mijloacele de transport alternative, ecologice, foarte des întâlnite şi folosite în toate marile oraşe din Europa. Pentru a încuraja folosirea acestor mijloace de transport, propun un amendament care să conţină un orar în care să fie permise circulaţia bicicletelor”, este de părere Dan Idolu.

Pentru a nu pune în pericol pietonii care circulă în zona centrală (deoarece acesta a fost argumentul principal când a fost luată decizia pentru interzicerea completă a acestor mijloace de transport), Grupul de consilieri locali ai PSD consideră oportun ca în perioada 1 octombrie -31 martie, orele în care să fie permisă circulaţia bicicletelor să fie 20 – 7, iar pe timp de vară, în perioada 1 aprilie – 30 septembrie, între orele 21 şi 7.

Interpelarea a primit un aviz negativ din partea primarului Nicolae Robu, ceea ce demonstrează reaua-credință a edilului, deoarece la momentul interzicerii circulației biciletelor în zona pietonală argumentul folosit de primarul Timișoarei a fost aglomerația din zonă, motiv pentru care am și propus un orar nocturn. Refuzul primarului Timișoarei arată nepăsarea față de bicicliști și față de solicitările legitime ale unor cetățeni”, mai spune Dan Idolu.

Print Friendly, PDF & Email