PSD a transportat la secţia de vot din Gătaia pacienți de la Spitalul de Boli Psihice din oraş

Acuză ACL Timiş

VotACL Timiș a depus deja un prim denunț penal, în atenția Inspectoratului de Poliție al Judeţului Timiș. Aceştia acuză un reprezentant al PSD Gătaia ar fi transportat la vot mai mulţi bolnavi psihic de la Spitalul din Gătaia.

 

Denunțul, semnat de cei doi copreședinți ai ACL Timiș, primarul liberal al Timișoarei, Nicolae Robu, și președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, vizează posibilitatea săvârșirii unei infracțiuni, de către reprezentantul PSD Timiș din cadrul secției de votare 279, din Gătaia. Concret, spun reprezentanţii ACL, în acestă secție de votare au fost aduşi mai mulţi pacienți cu boli psihice, internați la spitalul de profil din Gătaia. Bolnavii ar fi fost transportați la secția de votare cu un microbuz de culoare argintie, având numărul de înmatriculare TM – 53 – GUD. Anterior acestui moment, mai spun oficialii ACL Timiș, reprezentantul PSD a purtat o discuție telefonică cu o persoană necunoscută, relatându-i acestui interlocutor că poate trimite oamenii de la spital.

Această împrejurare poate fi potenţial extrem de gravă, câtă vreme este cunoscut că în instituţia respectivă sunt internate persoane cu afecţiuni psihice, puse sub interdicţie, care nu mai au dreptul de a alege. Totodată, ne-a fost semnalată împrejurarea că persoanele în discuţie nu sunt arondate la secţia respectivă de vot”, se precizează în plângerea întocmită de reprezentanții ACL Timiş.

Aceștia solicită efectuarea de cercetări și luarea măsurilor prevăzute de lege care se impun pentru astfel de situații.

Print Friendly, PDF & Email