Protocolul U.S.D. a fost semnat şi în Timiş

Liderul P.S.D. Timiş spune că Uniunea nu s-a format contra U.S.L.

Semnare protocol USD TimisLiderii din Timiş ai P.S.D., P.C. şi U.N.P.R. au semnat, vineri, protocolul pentru constituirea alianţei electorale Uniunea Social- Democrată, preşedintele P.S.D. Timiş, Titu Bojin, declarând că Uniunea nu s-a format contra U.S.D., ci în U.S.L.

În Timiş, protocolul U.S.D. a fost semnat, vineri, de Titu Bojin, liderul P.S.D. Timiş, Maria Grapini, preşedintele P.C. Timiş, şi Ion Răducanu, preşedintele filialei locale a U.N.P.R. „Este un moment important, un moment în care se dă startul la alianţa U.S.D. şi în judeţ. Partidul Conservator este un factor de echilibru. U.S.D. face parte din U.S.L. Nu aş vrea să se înţeleagă că U.S.L. din Timiş dispare. U.S.L. este pe un alt protocol”, susţine Maria Grapini.

La rândul său, preşedintele P.S.D. Timiş, Titu Bojin, a întărit declaraţia acesteia, spunând, citat de Mediafax, că U.S.D. nu a fost constituit contra U.S.L.: „Mergem înainte cu susţinerea tuturor proiectelor pe care le-am promis pentru cetăţeni. M-aş bucura ca U.S.D., alături de P.N.L. şi toate partidele care au reprezentanţi în consiliile locale, în Consiliul Judeţean, Parlament, să tragă la aceeaşi căruţă pentru a putea sprijini Timişul. Astăzi (vineri – n.r.) e construit U.S.D. în U.S.L., nu contra U.S.L.”.

Preşedintele U.N.P.R. Timiş, Ion Răducanu, a declarat că este vorba de o alianţă electorală. „Aceasta nouă alianţă este o alianţă electorală. Nu puteam candida pe o listă comună decât dacă există o alianţă care trebuia să fie înregistrată. Altfel, nu respectam legea electorală. Pentru U.N.P.R. nu este o noutate, U.N.P.R. face parte din Alianţa de Centru-Stânga, alături de P.S.D. U.N.P.R. oricum mergea pe liste comune cu P.S.D.”.

Potrivit protocolului semnat de cei trei lideri judeţeni, alianţa este constituită pentru alegerile europarlamentare din luna mai. La alegerile europarlamentare din 25 mai, pe lista USD se regăseşte, pe poziţia a şasea, Maria Grapini.

La începutul săptămânii, preşedinţii P.S.D., U.N.P.R. şi P.C. au semnat, la nivel naţional, protocolul pentru constituirea alianţei electorale U.S.D. pentru alegerile europarlamentare. Victor Ponta a declarat că această aliaţă electorală este formată din trei din cele patru partide din U.S.L. şi are două din cele trei litere ale U.S.L., dar îşi propune să aibă sută la sută din mesajele cu care U.S.L. a câştigat alegerile.

Print Friendly, PDF & Email