Protocol de cooperare româno-germană în domeniul educației, semnat la Timişoara, în prezenţa lui Andrei Pleşu

Universitatea de Vest din Timișoara şi Forumul de Cooperare Bilaterală Româno-German au semnat astăzi un protocol de colaborare, în vederea derulării unor proiecte comune în domeniul educației. La ceremonie a fost prezent şi Andrei Pleşu.

 

Cele două instituții vor lucra împreună pentru a încuraja implementarea unor proiecte care vizează schimburile bilaterale la nivel academic şi organizarea de evenimente în vederea promovării cooperării româno-germane față de actorii principali din domeniul educației în cele două țări, transmit reprezentanţii UVT.

Protocolul semnat între cele două instituții marchează debutul unei serii de parteneriate încheiate de FCBRG cu instituțiile de învățământ superior din România, în scopul dezvoltării unui dialog permanent și constructiv cu mediul academic în slujba proiectelor bilaterale.

Semnarea protocolului a fost marcată printr-o conferință de presă susținută de către Andrei Pleșu şi Michael Schmidt, președintele, respectiv secretarul general al Forumului de Cooperare Bilaterală Româno-German, Gabriel Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timișoara, și Ralf Krautkrämer, consulul Germaniei la Timișoara.

Semnarea protocolului a fost urmată de o masă rotundă pe tema Promovarea relațiilor bilaterale româno-germane la nivel cultural și în domeniul educației. Parteneriate strategice la nivel regional. S-a discutat despre at rolul important pe care îl joacă educația, inclusiv tradiția învățământului în limba germană și cultura, în toate formele sale de exprimare, în ceea ce privește susținerea cooperării româno-germane.

Printre invitații prezenți la dezbatere s-au numărat Vasile Dîncu, membru al Forumului de Cooperare Bilaterală Româno-German, Christian von Albrichsfeld, director general al Continental Automotive România, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și cultură din regiune, reprezentanți ai studenților și ai mediului de afaceri, reprezentanți ai comunității germane.

Forumul de Cooperare Bilaterală Româno-German a fost înfiinţat în 2016 la inițiativa mai multor personalități ale vieții publice din România, cu scopul de a dezvolta o platformă solidă pentru schimburile româno-germane la nivel cultural, social, economic și științific.

Mâine, UVT îi va decerna lui Andrei Pleşu titlul de Doctor Honoris Causa. Ceremonia va avea loc în Aula Magna, de la ora 9.30.

Print Friendly, PDF & Email