Protocol de colaborare pe linie administrativă, între PMP Timiș, PER Timiș şi PNŢCD Timiş

Partidul Mișcarea Populară Timiș a îmcheiat, azi, cu Partidul Ecologist Român Timiș şi cu Partidul naţional Ţărănesc Creştin-Democrat Timiş un protocol de colaborare politico-administrativ în Consiliile Locale, pentru perioada ianuarie 2018 – iunie 2020.

 

Reprezentanții celor trei partide spun că acest protocol de colaborare are ca obiectiv formarea unei platforme politice la nivelul Consiliilor Locale, pentru susținerea proiectelor comune, în Consiliile Locale din judeţ unde sunt consilieri PMP, PER sau PNŢCD.

Preşedintele PMP Timiş, Cornel Sămărtinean, spune că vrea să creadă că acest protocol va fi extins şi cu alte formaţiuni politice: „Aşteptam alături de noi inclusiv candidaţii independenţi care se regăsesc la un moment dat şi văd în acest protocol o şansă pentru ei şi pentru activitatea pe care o desfăşoară în Consiliile Locale şi în cel Judeţean”.

Ne bucurăm că PNŢCD a acceptat să vină alături de noi. Proiectele vor merge în comun. Noi le vom sprijini proiectele dânşilor, iar dânşii, pe ale noastre. Am spus şi prima dată când am semnat protocolul cu PMP, că vrem să ajutăm oamenii”, afirmă Marius Porojan, preşedintele PER Timiş.

E un pas binevenit, pentru că vrem să arătăm oamenilor că există interes să ajutăm oamenii. Cele două mari partide (PSD şi PNL – n.r.) vor avea grijă să nu ne lase aşa uşor să punem în aplicare ce ne dorim. Sper să reuşim să oferim o alternativă la viitoarele alegeri cetăţenilor din Timiş. Vom vedea, poate fi un exemplu pentru alte judeţe. Cele trei partide aici de faţă înbrăţişăm doctrine foarte asemănătoare. O să ne fie uşor să colaborăm”, declară, la rândul său, preşedintele PNŢCD Timiş, Valentin Moldovan.

Protocolul de colaborare vizează formarea unei platforme politice la nivelul Consiliilor Locale, pentru susținerea proiectelor comune.

PMP Timiș are 63 de mandate de consilieri în 42 de localități, iar PER Timiș are zece mandate de consilieri în nouă localități, iar PNŢCD are zece mandate în şapte localităţi.

 

 

Print Friendly, PDF & Email