Protestatarii de la Timişoara anunţă transformarea Pieţei Victoriei în „arma anticorupție din România”

Circa 4000 de timişoreni au ieşit în stradă duminică, în cea de-a 13 zi de proteste. Organizatorii au anunţat că vor fi în fiecare seară, la ora 19, prezenți pe treptele Operei.

 

După ora 20, din Piața Victoriei, din Timișoara, s-au adunat circa 3.000 de persoane, care au format masa compactă de manifestanți, în timp ce alți aproape 1.000 au participat la miting pentru câte 15 – 20 de minute, ca și în serile precedente, după cum anunţă Agerpres.

Organizatorii au spus că doresc să transforme Piața Victoriei în „arma anticorupție din România”, de unde să plece mesajele oamenilor onești spre guvernanți.

Protestatarii – tineri, dar și pensionari, părinți cu copii – au cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, a președinților celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, dar și a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

Organizatorii protestului au solicitat mulțimii să fie vigilentă, întrucât „săptămâna aceasta este posibil ca Parlamentul să nu voteze Ordonanța 14, care abrogă OUG 13 și astfel, hoția este legiferată de către PSD+ALDE”.

Protestatarii au sunat din vuvuzele, au purtat pancarte cu lozinci vechi și noi, create în cele 13 seri ale protestelor, şi au fluturat zeci de steaguri tricolore, dar şi drapelul Uniunii Europene. Miile de oameni adunaţi în Piaşa Victoriei au intonat și imnul național, dar și pe cel al UE.

Oamenii adunați în fața Operei spun că rezistă și vor să vină în fiecare seară în piață, pentru a atenționa guvernanții și majoritatea parlamentară că ei nu se mulțumesc doar cu măsuri superficiale, și că merg până la capăt, pentru restabilirea statului de drept.

Print Friendly, PDF & Email