Protestatari, la Timişoara: „Dacă nu reușim cu parlamentarii, vom depontamina România cu strada”

Miting PNL anti-Ponta la Timisoara (3) Foto PNL TimisUn protest menit să solicite demisia premierului Victor Ponta și să avertizeze asupra neajunsurilor pe care perpetuarea actualei stări de fapt le cauzează României a avut loc, azi, la Timişoara, în organizarea PNL. Reprezentanților PNL, reuniți în număr mai mic decât estimările organizatorilor, li s-au alăturat și reprezentanţi ai societății civile din Timișoara.

 

Participare situată sub nivelul așteptărilor organizatorilor, azi, în fața Prefecturii Timiș, la mitingul organizat de PNL în intervalul în care, în Parlament, s-a votat moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta.

Pe durata a aproape o oră și jumătate, cât a durat protestul, reprezentanții PNL și exponenți ai societății civile din Timișoara au afișat pancarte cu mesaje prin care solicitau demisia premierului Victor Ponta și își exprimau nemulțumirea față de situația politică din România.

Printre mesajele scandate sau afișate de participanți s-au numărat: „Jos Guvernul Ponta!”, „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”, „Plagiator, ți-e frică de popor?”, „Ponta = sfidare până la capăt!”, „Ponta, rușinea Europei”, „Mai bine golan decât mitoman”, „Votul nu e o lozincă, este forța noastră!”.

Evocate au fost și necesitatea salubrizării mediului politic, nevoia de implicare activă a cetățenilor în schimbarea destinului României și imperativul aplicării, chiar și la 25 de ani de la Revoluție, a prevederilor Punctului 8 al Proclamației de la Timișoara, al cărei caracter extrem de actual se păstrează încă.

În fața celor prezenți la miting, reprezentanți ai societății civile care au mai organizat, în Timișoara, proteste de stradă menite să avertizeze asupra consecințelor negative asupra României ale politicii Guvernului Ponta, dar și asupra consecințelor campaniei dezlănțuite de PSD împotriva insituțiilor statului de drept, au amendat actuala stare de fapt din politica românească, pe care au desemnat-o a fi „o prostituție politică” și au apreciat că reprezintă „un atentat la adresa democrației”.

Printre cei care li s-au adresat participanților la miting s-au numărat Lucian Căldăraru, participant la Revoluția din Decembrie 1989 din Timișoara, dar și Beniamin Lup, co-organizator al protestelor de stradă din noiembrie 2014, din Piața Operei.

Incriminate au fost faptul că Parlamentul a devenit un scut pentru infractori, faptul că sunt emise ordonanțe de urgență în miez de noapte, pentru a fi apărate astfel interesele politicienilor corupți și faptul că premierul Victor Ponta nu îi respectă pe studenți „pentru că el a plagiat”. Referindu-se la persoana primului-ministru, unul dintre participanții la miting a apreciat că acesta este „coruptul care face rău unei țări întregi”.

Dan Popa si Danut Groza la miting PNL anti-Ponta la Timisoara Foto PNL TimisÎn mulțime au fost prezenți și lideri ai PNL Timiș și reprezentanți ai PNL în Consiliul Local al Primăriei Timișoara și în Consiliul Județean, printre care co-președintele PNL Timiș, Dan Popa, secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza, secretarul general adjunct al PNL Timiș, Marian Vasile, consilierul local PNL Simion Moșiu, consilierii județeni PNL Oana Gaita, Paul Moldovan și Georgeta Rus, consilierul local Petrică Folică și liberalul Radu Lambrino. Edilul Nicolae Robu, co-președinte al PNL Timiș, deși era așteptat, nu a ajuns la locul desfășurării mitingului, din pricina unor întâlniri programate pe agenda Primăriei, până la momentul în care mulțimea de participanți a început să se disperseze, în jurul orei 12.30.

Chestionat la final cu privire la miza participării sale la acest protest, cu privire la percepția pe care o are asupra participării puțin numeroase a timișorenilor și cu privire la perspectivele pe care le întrevede pentru România, Beniamin Lup a declarat că a venit la miting animat de dorința de a vedea o transformare în bine în România: „Avem o țară frumoasă și nu vreau să le permit celor corupți să mi-o distrugă”.

Lucian Caldarar si Beniamin Lup la miting PNL anti-Ponta la Timisoara Foto Ligia HutuAcesta a adăugat că s-a simțit încurajat de implicarea pe care a simțit-o din partea tinerilor participanți la miting, din partea cărora a perceput semnale pozitive. Și, a mai remarcat el, chiar dacă cei mai în vârstă, mulți dintre ei membri de partid, s-au dovedit a fi mai retrași și mai puțin implicați, speranța că „România va reuși să se depontamineze” rămâne intactă, atâta vreme cât există aceste semne vitale. „Tinerii au speranță. Eu am speranță și îmi crește speranța cu fiecare persoană care dă un Like pe Facebook, cu fiecare articol publicat, cu fiecare semnal din care văd că România miș”, a mai declarat Beniamin Lup. Care, referindu-se la contextul politic, a precizat că „dacă nu reușim cu parlamentarii, vom reuși să depontaminăm România cu strada”. 

 

Citeşte şi:

Miting PNL în faţa Prefecturii Timiş

Un grup de timişoreni a cerut demisia premierului Victor Ponta

 

Print Friendly, PDF & Email