Protest spontan al şoferilor de troleibuz din Timişoara

Foto: STPT

Conducătorii de bord de la Secţia Transport Troleibuze, din cadrul Societății de Transport Public Timişoara, au refuzat să iasă în traseu în această dimineaţă, din cauza nemulţumirilor legate de neachitarea lichidării salariale din 15 decembrie și a tichetelor de masă restante.

 

Traseele liniilor de troleibuz au rămas descoperite la primele ore ale dimineţii, acestea fiind acoperite, începând cu ora 7, cu autobuze, în limita resurselor disponibile, anunţă Societatea de Transport Public Timişoara.

Lichidarea aferentă lunii noiembrie ar fi trebuit să fie achitată în data de 15 decembrie, dar din cauza lipsei fondurilor necesare achitarea a fost amânată pentru astăzi, 21 decembrie. Conform Contractului Colectiv de Muncă, mai transmite STPT, „plata salariilor reprezentând lichidarea lunii anterioare poate fi decalată cu trei zile față de data de 15 a lunii, fără ca aceasta să fie considerată întârziere a plății salariale”.

Conducerea STPT face apel la Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară Societatea Metropolitană de Transport Timişoara pentru a-şi onora datoriile acumulate către STPT în vederea soluţionării situaţiei existente, datorii în cuantum de 48 639 914 lei.

„Ne cerem scuze călătorilor care au avut de suferit din această cauză şi îi asigurăm că depunem toate eforturile pentru remedierea situaţiei”, mai transmite SPTP.

 

Print Friendly, PDF & Email