Protest şi la Timişoara, după decizia CCR

Câteva sute de persoane au protestat la Timişoara, în Piaţa Victoriei, după ce Curtea Constituţională a României a indicat, în comunicatul oficial, că şeful statului ar urma să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

 

Câteva sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei, din Timişoara, cerând „o lege pentru toţi, nu pentru hoţi”. La începutul protestului de miercuri seară, în centrul Timişoarei au fost în jur de 200 de protestatari, pentru ca, pe parcurs, să ajungă la peste 500.

Oamenii au scandat: „CCR sluga PSD!”, „Jos Tăriceanu, Dragnea şi Dorneanu!”, „PSD partid de hoţi!”, „DNA să vină să vă ia!”, „România trezeşte-te!”, „Dacă vă pasă, nu staţi la terasă!”, „Vrem justiţie, nu corupţie!, “România, trezeşte-te”, “Hoţii”, „Vrem o lege pentru toţi, nu pentru hoţi!”.

De asemenea, au fost purtate pancarte cu mesajele: „Punctul 8 de la Timişoara: fără comunişti”, „Fără penali”, „PSD ciuma roşie”.

Astăzi, România şi democraţia au primit un cuţit direct în inimă. Trebuie să facem noi ceva, pentru că de bunăvoie ei nu vor pleca şi vor continua să ne calce în picioare. Viitorul nostru şi al copiilor noştri depinde de ceea ce facem noi acum. Instituţiile statului sunt paralizate, iar statul este condus de un grup corupt şi de mafioţi”, a spus unul dintre protestatari.

Protestatarii au pornit apoi într-un marş în jurul Pieţei Victoriei, după care au revenit în faţa Operei, unde au rămas până în jurul orei 21, şi au promis că se vor întâlni şi în serile următoare. Protestul a fost autorizat şi s-a încheiat fără incidente.

Proteste similare au fost şi la Bucureşti, unde au ieşit în stradă peste 2000 de oamenei, la Iaşi şi la Braşov, unde au fost, ca la Timişoara, câteva sute.

Print Friendly, PDF & Email