Protest la Timişoara faţă de modificarea legilor Justiţiei, prin ordonanţe de urgenţă iniţiate de Tudorel Toader

Sute de timişoreni au ieşit în stradă, la Timişoara, duminică seara, pentru a-şi exprima nemulţumirae faţă de ultimele modificări aduse prin OUG 7/2019 legilor justiţiei şi pentru a-şi exprima solidaritatea cu procurorii şi judecătorii care au protestat şi ei faţă de acest act.

 

Aproximativ 500 de persoane protestat, duminică seara, în Piaţa Victoriei, faţă de modificarea legilor justiţiei prin OUG 7/2019 iniţiată de ministrul Tudorel Toader.

Oamenii, o parte purtând steaguri tricolore, au scandat  „PSD, ciuma roşie”, „Hoţii”, „Rezistăm, nu cedăm”, „Cinste lor, cinste magistraţilor”, „DNA să vină să vă ia”. De asemenea, pe afişele purtate de unii se puteau citit mesaje împotruva Puterii şi a lui Liviu Dragnea: „Nu distrugeţi ţara ca să scape de puşcărie Liviu Dragnea”, „PSD nu e România”, “PSD, toxic pentru democraţie” sau „Ăla cu mustaţă ne fură pe faţă”.

Organizatorii protestului, reprezentanţii Iniţiativei Zimişoara, au anunţat că luni mai mulţi timişoreni vor încerca să-l oprească pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să participe la prezentarea raportului de activitate al Curţii de Apel Timişoara, la care este aşteptat să participe, la Universitatea de Vest.

 

Citiţi şi: După Cluj, şi la Timişoara magistraţii ies la protest față de OUG privind legile justiției

Citiţi şi: Protest al magistraților, la Timișoara. Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş își suspendă activitatea

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro