Protest împotriva modificării Codului Penal, la Timişoara

Organizatorii avertizează populaţia: „Tăcerea a avut, are şi va avea consecinţe”

Protest M10 Timis pentru egalitatea cetatenilor in fata legii (10) Foto Costi DumaReprezentanţii câtorva ONG-uri au protestat aseară, la Timişoara, faţă de preconizatele modificări pe care parlamentarii Puterii vor să le aducă la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală.

 

Protestul a fost organizat, în faţa Prefecturii Timiş, de către filiala Timiş a Asociației M10, Societatea Timișoara, Asociaţia SPICC și Asociaţia Civică şi Umanitară Mâna Ajutătoare. Reprezentanţii acestor organizaţii au protestat împotriva decapitării instituţiilor anticorupţie şi a modificării Codului Penal, „prin intervenţia perversă a unor politicieni constituiţi într-un adevărat grup infracţional”, atrăgând atenţia că Justiţia trebuie lăsată să funcţioneze în baza legilor care protejează interesul comun şi a unei Constituţii care prevede că „Nimeni nu este mai presus de lege”.

În timpul protestului au fost purtate pancarte pe care au putut fi citite mai multe mesaje: „Fără imunitate!”, „Vrem egalitate, nu imunitate!”, „Toate popoarele au hoţii lor, însă nu toate popoarele le permit hoţilor să conducă”, „Jos labele de pe Justiţie!”, „Bucuraţi-vă de noul Cod Penal, nu-l lucraţi!”, „Egali în faţa legii”, „Fără demnitari penali”, „Nu vă mai îmbuibaţi din banii contribuabililor” sau „Hoţii politici cu pensii speciale”.

Protest M10 Timis pentru egalitatea cetatenilor in fata legii (12) Foto Costi DumaSuntem cetăţeni şi avem drepturi! Avem dreptul să fim reprezentaţi de oameni oneşti, avem dreptul la stabilitate şi prosperitate. Suntem cetăţeni şi avem obligaţii! Avem obligaţia de a stopa derapajele clasei politice. E timpul să refuzi complicitatea tacită cu politicienii corupţi, care zilele acestea pun la cale modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Unii politicieni nu se mai mulţumesc doar cu subsolurile sistemului transpartinic, au prins curaj şi vor, la vedere, sub nasul nostru, să ajusteze legile şi Codurile Pentru a se proteja de consecinţele juridice ale corupţiei”, se arată în manifestul organizatorilor protestului.

Totodată, aceştia cer populaţiei implicare, avertizând că „Tăcerea a avut, are şi va avea consecinţe! Consecinţele neimplicării le simţi în viaţa ta de zi cu zi”. Şi explică faptul că retragerea din spaţiul public a cetăţenilor a făcut posibil ca o parte din clasa politică să funcţioneze după regulile unui grup infracţional, avertizând: „Eşecul clasei politice poate însemna şi eşecul nostru.”

Print Friendly, PDF & Email