Protest HoReCa în faţa Prefecturii Timiş, față de previzibila prelungire a carantinei

Foto: Radio Timişoara

Reprezentanţi din domeniul HoReCa au protestat azi în faţa Prefecturii Timiş, față de posibilitatea prelungirii cu alte două săptămâni a carantinei zonale, anunţă Radio Timişoara.

 

La intrarea în Palatul Administrativ, pe trepte, reprezentanţi din domeniul HoReCa au aşezat tacâmuri, veselă, şorţuri şi bonete. Aceştia atrag atenţia că afacerile lor sunt grav afectate de pandemie, unii fiind aduşi în pragul falimentului, iar carantina zonală i-a blocat şi mai mult.

Aceştia se tem că membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş vor decide în aceste zile o prelungire a carantinei Timişoarei şi zonei mitropolitane, ţinând cont de faptul că, în ciuda restricţiilor, rata de infectare a continuat să crească.

Timişoara şi comunele limitrofe Dumbrăviţa, Giroc, Ghiroda şi Moşniţa Nouă au intrat în carantină pe 8 martie, dar în Timişoara indicele de infectare a crescut de la 7,36 la 8,23 la mia de locuitori, cât este astăzi, iar în celelalte localităţi este oscilant, cu valori mai ridicate sau aproape egale cu cele de la instituirea carantinei.

Print Friendly, PDF & Email