Protest al taximetriştilor, şi la Timişoara

Sute de taximetrişti din Timişoara s-au alăturat, azi, protestului colegilor lor din Bucureşti, fiind nemulţumiţi mai ales de faptul că autorităţile locale tolerează aplicaţiile de car sharing, anunţă Agerpres.

 

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Banat Taxi, Adrian Jugănaru, declară că protestul este îndreptat împotriva pirateriei, al transportului ilegal de persoane, a celor fără autorizaţie.

Taximetriştii protestatari susţin că nu este vorba despre teama de concurenţă între două entităţi autorizate, ci despre o concurenţă neloială, între o entitate autorizată şi una neautorizată. Şi mai spun că au vrut să atragă atenţia autorităţilor prin acest miting de avertisment, care se va desfăşura şi joi, de a lua măsuri. În caz contrar, anunţă ei, vor pleca la Bucureşti în 27 – 28 februarie, pentru a participa la un protest mult mai amplu.

„Vom merge toţi la Bucureşti, pentru că este inadmisibil ca într-o ţară membră a UE, cu o hotărâre clară a Curţii de Justiţie a UE, care statua clar că toţi cei care vor să facă transporturi sunt obligaţi să se supună legii ţării unde vor să opereze (să nu se respecte legea – n.r.). Dacă eşti transportator şi vinzi produsul taxi, trebuie să te autorizezi”, a mai declarat  Adrian Jugănaru.

Protestul a fost autorizat, iar poliţiştii au dirijat circulaţia rutieră în intersecţiile de pe traseul taximetriştilor.

Print Friendly, PDF & Email